CHP'li gençler Otizm'e dikkat çekti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları Otizm'e dikkat çekti.

GÜNDEM 3.04.2015 18:40:00 0
CHP

Önceki akşam CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatında basın açıklaması yapan CHP Çerkezköy Gençlik Kolları Başkanı Tansu Altınel, “2 Nisan’ın Birleşmiş Milletler tarafından Otizm Farkındalık Günü olarak deklare edilmiş olması dolayısı ile tüm dünyada otizm konusunda bilinçlendirme çalışmaları yapılmakta ve farklılığın zenginliği dile getirilmektedir. Otizm, genellikle yaşamın ilk üç yılında ortaya çıkan, bireyin sosyal etkileşimini, sözel ve sözel olmayan iletişimi ve eğitimsel performansını olumsuz yönde etkileyen gelişimsel bir bozukluktur.”dedi.

OTİZME BİRDEN FAZLA FAKTÖR NEDEN OLMAKTADIR

Otizme dikkat çeken Altınel, konuşmasında otizmin nedenlerini de sıraladı. Altınel şunları kaydetti:  “Yapılan araştırmalar, otizmin nedenleri ile ilgili olarak net bir bilgi vermemekle birlikte otizme neden olan birden fazla faktörün olabileceğine dikkat çekmektedir. Otizmin; 1-Diğer çocuklarla ilişki kurmakta zorluk çekme. 2- Her şeyin aynı olmasını istemek, rutin yaşama bağlılık ve değişikliklere aşırı tepki vermek. 3- Uygunsuz ve sebepsiz gülmek/ağlamak. 4- Tehlikelere karşı duyarsızlık. 5- Göz temasının  çok az ya da hiç olmaması. 6- Sürekli aynı oyunları oynamak. 7-Ekololi( Cevap vermek yerine, kendisine söylenenleri aynen tekrar etmek) 8- Yalnız kalmayı tercih etme. 9-Temastan, kucağa alınmaktan ya da sevilmekten hoşlanmamak.10- Objeleri kendi etrafında çevirmek.11-Seslere karşı aşırı duyarlılık ya da duyarsızlık gibi birçok belirtisi bulunmaktadır. Ancak yalnızca bu belirtiler Otizm tanısı koyulması için yeterli değildir. Doğru tanılama için uzmanlara başvurmak önemlidir.”

OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ ETKİNLİĞİNE HALKIMIZI BEKLİYORUZ

CHP Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tansu Altınel, 5 Nisan Pazar günü Çerkezköy Belediyesi önünde  gençlik kolları olarak yapacakları Otizm Farkındalık Günü etkinliğine tüm Çerkezköy halkını beklediklerini söyledi.  Altınel, “Ne yazık ki Otizm’in kesin bir tedavi yöntemi bulunmamaktadır. Uzmanların hem fikir olduğu tek çözüm ise erken tanı ve yoğunlaştırılmış özel eğitimdir. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları olarak, otizmli bireylerin ve ailelerinin farkında olduğumuzu belirtiyor ve bu süreçte her daim yanlarında olduğumuzu tekrarlıyoruz. Bu amaçla 5 Nisan 2015 Pazar günü 13.00-15.00 saatleri arasında Belediye Binası önünde yapılacak olan ‘Otizm Farkındalık Günü’ etkinliğimize otizmli çocuklarımızı ve ailelerini, ayrıca bu konuda duyarlı olan  tüm Çerkezköy halkımızı bekliyoruz.”dedi.

Haber / Seyit SÜREN