Kapaklı Belediyesi birinci yılını kutladı

Yerel seçimlerin ardından İlçe Belediyesi olan Kapaklı'da birinci yıl kutlaması gerçekleştirildi. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, yardımcıları, birim amirleri ve belediye personeli ile birl

GÜNDEM 2.04.2015 18:51:00 0
Kapaklı Belediyesi birinci yılını kutladı

Geçen yıl 30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerin ardından Kapaklı Belediye Başkanlığı’na seçilen Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Belediye Toplantı Salonu’nda Kapaklının İlçe oluşunun 1. yılını tüm personeli ve birim amirleri ile birlikte kutladı.

 

İlçe olan Kapaklı Belediyesi’nin ilk yaşını mesai arkadaşlarıyla kutlamak istediğini belirten Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı; “Çok değerli Başkan Yardımcısı arkadaşlar, çok değerli Birim müdürlerim, çok değerli memur arkadaşlarım, hepinizin burada neden toplandığımızı merak ettiğinizi tahmin edebiliyorum. Şu anda gerçekten gurur duyabileceğimiz ve bu gururu sizlerle paylaşma unsurunu gerçekleştirme zaruretini kendimde gördüğümü özellikle belirtmek istiyorum. Çünkü bunu sizlerle yaşamak istiyorum.” ifadelerini kullandı.

 

1986’DA BELEDİYE OLDUK

 

Köy tüzel kişiliğinden Kapaklı’nın ilk belediye oluşunu hatırlatan Başkan Mandalı, “1986 yılında biz bu belediyeyi kurarken 2 bin 500 nüfusumuz vardı. Tabi o yılları hatırlayacak olursak 31.12.1985 tarihinde biz köy tüzel kişiliğine ait bir coğrafyada yaşıyorduk. Bir gün sonra yani yılbaşı sabahı 01.01.1986 tarihinde bize belediye olduğumuzu söylediler. Biz tabi belediye olduğumuzu pek anlayamadık. Nasıldır, nedir, ne yapmamız gerekiyor? Böyle bir sürecin içinden geçiyorduk. Köy tüzel kişiliğinden çıkıp belediye olmuştuk.” dedi.

 

ARTIK BİZ İLÇE OLDUK

 

Programda kendi siyasi hayatı ve ilk belediye başkanlığı ile ilgili süreçleri de anlatan Başkan Mandalı daha sonra Kapaklı’nın ilçe olma sürecini de uzun uzun anlattı.  Mandalı, “2014 yılı geldi. Artık Kapaklı için kabuğunu değiştirme zarureti doğmuş oldu. Artık biz ilçe olduk. İlçe olabilmemizle ilgili 06.12.2012 tarihinde, Cumhurbaşkanı’nın da onayıyla da biz Kapaklı olarak ilçe olduğumuzu gözlemledik. Ama ilçe olmamıza rağmen belde statümüzü terk edememiş olduk. Yasa diyor ki ‘Sizin ilçe olabilmeniz için ilk yerel seçimde, seçimi gerçekleştirmeniz gerekiyor’ Biz 30.03.2014 tarihine kadar beldeydik. O tarihten bir gün sonra yani 31.03.2014 tarihinde Kapaklı İlçe olmuş oldu.”diye konuştu.

 

3 BİN 200’DEN 20 BİN HEKTARA ULAŞTIK

 

Kapaklı’nın ilçe olmasıyla birlikte yaşanan gelişmeleri anlatan Mandalı, “Kapaklı, 3 bin 200 hektar bir alana sahipken 80 bin civarında bir nüfusumuz vardı. Bu coğrafyaya katılan Yanıkağıl, Karlıköy, Uzunhacı, Bahçeağıl, Pınarça ve Belediye olan Karaağaç da kapanarak Kapaklı İlçesine katılmış oldu. Coğrafyamız bir anda 20 bin hektara ulaşmış oldu. Bu süreçte hiçbir yeri hiçbir şekilde ayrıştırma unsuruna sahip olmadık.” açıklamasında bulundu.

 

BU BİR EKİP İŞİDİR

 

Belediyeciliğin bir ekip işi olduğunu ve ekibinin sayesinde var olduğunu kaydeden Kapaklı Belediye Başkanı Mandalı; “Demek ki biz bugün sizlerle 1 yaşına girip, bunu sizinle beraber kutlayabiliyorsak bu bizim için her zaman övünç ve gurur kaynağı olacaktır. Sizler varsanız ben de varım. Çünkü sizlerin olmadığı yerde ben tek başıma bu işte başarılı olma şansına sahip değilim. Başından beri söylüyorum. Bu bir ekip işidir. Kimse kimseye kızma, üstünlük sağlama hakkına sahip değildir. Buradaki hiyerarşiyi güzel uyguladığınız takdirde takım olarak başarılı olmuş olursunuz.” dedi.

 

HEPİNİZ AYRI BİR GURUR KAYNAĞISINIZ

 

Ekibinin yaptığı çalışmalar sayesinde Kapaklı’da gerçekleşen en küçük olaydan bile haberdar olduğunu dile getiren Başkan Mandalı, “Siz hepiniz benim için ayrı bir değersiniz. Hepiniz benim için ayrı bir gurur kaynağısınız. Hepinizin bu gururu yaşatırken de nasıl bir takım oyunu oynadığınızı ben görüyorum. Bir yerde ufacık bir yaprak kıpırdasın, onun sesi bana geliyor. Ben bunu duyularımla, duygularımla, takımım sayesinde görebiliyorum.”diye sözlerini tamamladı.

 

Başkan Mandalı daha sonra yardımcıları, birim amirleri ve belediye personeli ile birlikte 1. yıl pastasını kesti.

 

Marmara Haber