Yağışlardan ekim yapılamıyor!

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak ilkbahar ayları gelmesine rağmen çiftçilerin aşırı yağışlar nedeniyle henüz ekim yapamadığını söyledi

GÜNDEM 26.03.2015 18:28:00 0
Yağışlardan ekim yapılamıyor!

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan toprak yağışlar nedeniyle tarlalara girilemediğini ve bu yüzden ekim yapılamadığını söyledi. Toprak, birçok çiftçinin henüz ekim yapamadığını, yağışların durması ve toprağın tavlanmasını beklediklerini belirtti.

ÇİFTÇİNİN YÜZDE 90’I EKİM YAPAMADI

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, Şubat ve Mart ayında ortasına kadar yağışların çok olması nedeniyle henüz ekim yapılamadığını söyledi. Toprak, önümüzdeki günlerde de yoğun yağış beklentisinin olması nedeniyle  bir çok çiftçinin ekim yapamayacağını belirtirken, yağışların son bulmasıyla birlikte tarlalar ekime hazır duruma geldiğinde ekimlerin yapılacağını söyledi. 

Başkan Toprak, “İlçemizde şu ana kadar  ekim yapan çiftçilerimizin sayısı yüzde on kadar. Yüzde doksanı yağışlar dolayısıyla henüz ekim yapamadı. Yağışların sona ermesini bekliyoruz. Önümüzde de nisan ayı var. Nisan’da yoğun yağışlar olur ise ekim biraz daha gecikir. İnşallah havalar çiftçimize ekim için biraz müsaade ederde çiftçilerimiz  ekimlerini zamanında yapmış olur. Eğer yağışlar uzar ise çiftçilerimizin beklentileri boşa çıkar. Zaten devamlı zarar eden çiftçimiz bir de hava muhalefeti nedeniyle geç ekim yaparsa zararını bile karşılayamaz ve borçlarını da ödeyemez duruma düşer. Temennimiz yağışların ekime müsaade etmesi yönündedir.”dedi.

Haber/Seyit SÜREN