300 fidan toprakla buluştu!

Kapaklı İrfan-Fatma Mandalı İlkokulu'nun bahçesinde Meryem Gündüz'ün bağışladığı 300 Leylandi çamı fidanı Orman Haftası kapsamında Fidan dikimine Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz ve Be

GÜNDEM 24.03.2015 17:59:00 0
300 fidan toprakla buluştu!

Kapaklı’da eğitim öğretim veren İrfan-Fatma Mandalı İlkokulu’nda 21-26 Mart Orman Haftası kapsamında dün saat 11.00’da ‘Ağaç Dikme’ programı düzenlendi. Etkinlikte 300 adet Leylandi çamı fidanı toprakla buluşturuldu.

KATILIM YOĞUN OLDU

Ağaç dikme etkinliğine Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekmen, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri Akın Yılmaz, İrfan Demir, Mahir Aras, İbrahim Aktürk, Sevgi Aksoy ve Muzaffer Yıldıran, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Tahir Eke, Ak Parti Kapaklı Kadın Kolları Başkanı Nezahat Erdoğan, MHP Kapaklı Kadın Kolları Başkanı Nesrin Küp, okula 300 fidan bağışlayan Meryem Gündüz’ün anne babası Halit-Adviye Gündüz ile okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.  

GENÇ HEMŞİREDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Kapaklı’da yetişen ve İstanbul’da özel bir hastanede hemşire olarak görev yapan 22 yaşındaki Meryem Gündüz’ün bağışladığı 300 adet leylandi çam ağacı fidanı, Kapaklı’da eğitim öğretim veren İrfan-Fatma Mandalı İlkokulu’nda düzenlenen törenle dikildi.

ADAK ADAMIŞTI

Etkinlikte konuşan Meryem Gündüz’ün anne ve babası Halit-Adviye Gündüz, “Kızımız ilkokul çağından beri her zaman yeşil bir çevre hayal etti ve elde edeceği ilk birikimle ağaç diktireceğini söylüyordu. Bir nevi adak adamıştı. İstanbul’da bir hastanede hemşire olarak çalışmaya başladıktan sonra adağını yerine getirmek için TEMA’ya başvuracağını söyledi. Biz de kendisine böyle bir şey yapacaksan, kendi memleketine yap dedik. Sonuçta 300 çam fidanını ilçemize bağışladı ve bugün fidanları İrfan-Fatma Mandalı İlkokulu bahçesinde toprakla buluşturuyoruz” ifadelerini kullandı.

SİZ ÇOK ŞANSSIZ BİR MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜSÜNÜZ

Etkinlikte, Kapaklı Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, Başkan İrfan Mandalı’dan başta eşi ve kendisinin adını taşıyan İrfan-Fatma Mandalı İlkokulu olmak üzere ilçedeki okulların bakım onarımı ile ilgilenmesini temenni etti. Bunun üzerine konuşan Başkan Mandalı, “Siz çok şanssız bir Milli Eğitim Müdürüsünüz. Çünkü Tekirdağ Büyükşehir olmadan önce belediyemize çok daha fazla para geliyordu. Biz de okullarımıza cömertçe yardımlarda bulunuyorduk. Fakat şimdi gelen para azaldı. Biz de kemerleri sıkmak zorunda kaldık” dedi.  

DUYGU DOLU ANLAR YAŞADILAR

Etkinlik ağaçların toprakla buluşturulması ile devam etti. Ağaç dikiminin ardından, okulun geçtiğimiz günlerde yenileme çalışmalarının yapıldığı konferans salonunda Orman Haftası kapsamında hazırlanan programa geçildi. Programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı, şiirler okundu. Meryem Gündüz’ün anne ve babası Halit-Adviye Gündüz, kızlarının 300 fidan bağışını konu alan slayt sırasında duygu dolu anlar yaşadı.

Haber / Ahmet KARDEŞ