Beyazay Derneği Çerkezköy'de sertifika verdi

Türkiye Beyazay Derneği Tekirdağ Şubesi tarafından düzenlenen 'Temel Sekreterlik Hizmetleri Programı'nı tamamlayan kursiyerlere Çerkezköy'de düzenlenen bir programla sertifikaları verildi

GÜNDEM 24.03.2015 17:56:00 0
Beyazay Derneği Çerkezköy

Türkiye Beyazay Derneği Tekirdağ Şubesi Temel Sekreterlik Hizmetleri Programı’nı tamamlayan engelli kursiyerlere sertifikalarının verilmesi için Çerkezköy’de kahvaltı düzenledi.

KURSİYERLERE SERTİFİKA TÖRENİ

Dün Glory Area’da düzenlenen kahvaltı programında Türkiye Beyazay Derneği Tekirdağ Şubesi, Temel Sekreterlik Hizmetleri Programı’nın sertifika törenini yaptı. Programa, Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, TMS Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Necmi Akman, TSD Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya,Türkiye Beyaz Ay Derneği Tekirdağ Şubesi Kurucu Başkanı Fevzi Durmuş,Türkiye Beyazay Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Adnan Şahin, engelliler ile davetliler katıldı.

 

 

TEMEL SEKRETERLİK HİZMETLERİ EĞİTİMİ VERİLDİ

Çerkezköy İş Kurumu Müdürlüğü ve Türkiye Beyazay Derneği Tekirdağ Şubesi işbirliğinde yapılan ‘Temel Sekreterlik Hizmetleri Programı’nı tamamlayan engelli kursiyerlere sertifikalarının verilmesi için düzenlenen kahvaltı programında açılış konuşmasını Beyazay Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Adnan Şahin yaptı. Şahin, kursiyerlere eğitimin verilmesinde destek olan herkese teşekkür etti. Başkan Adnan Şahin’in ardından konuşan Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva ise, “Biz öncelikle Çerkezköy’deki arkadaşlarımızı hayata güzel anlamlar kattığınız için teşekkür ediyorum.”dedi.

ENGELLİLERE DAHA İYİ ŞARTLARDA EĞİTİM SAĞLAMAK İÇİN GAYRET GÖSTERİYORUZ

Engellilere engelsiz olduklarını hissettirmek için gayret gösterdiklerine dikkat çeken Lokman Ayva, “Engellilere daha iyi şartlarda eğitim alabilmeli için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Bu sebeple de bundan sonra daha iyi şekilde eğitim vermek için, engellilere kendilerini daha iyi hissettirmek için çok daha fazla gayret göstereceğiz. İnsanların ufkunu açarsanız problem ortadan kalkar. Bize noktada önümüzü açıyorlar” dedi. Eğitimlerin İşkur Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde verildiğini hatırlatan Ayva, “İşkur Müdürlüğümüz ile işbirliği içerisinde bugünkü eğitimleri tamamlamış bulunuyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapacağımız işbirliği kapsamında eğitim alan engelli kardeşlerimiz daha az çalışıp daha fazla verim alabilecekler. Bu kapsamda da Çerkezköy’de ki tüm engellilerle çalışacağız. Bu noktada Sakatlar Derneğimiz, Kent Konseyimiz bizlere yardım da bulunacaklar. Onlar bir eksiği kapatırken bizlerde başka eksiklikleri tamamlayacağız.”dedi.

 

 

BEYAZAY DERNEĞİ’NE TEŞEKKÜR ETTİ

Programda daha sonra Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay davetlilere hitap etti. Kaymakam Kubilay şunları kaydetti: “Öz geçmişini okuduktan sonra bizlere her zaman cesaret veren Beyazay Derneği’ne çok teşekkür ediyoruz. Türkiye Beyazay Derneği’nin ana çalışma alanı herkesin bildiği gibi eğitimdir. Engellilerin eğitimi, engellilerin yakınlarının eğitimi, toplumun eğitimi gibi alanlarda Türkiye geneline yayılmış güzel ve önemli faaliyetler sürdürüyorlar. Beyazay Derneği özellikle engelli kardeşlerimizin, eğitim sosyal kültürel, hukuki mesleki haklarını korumak geliştirmek istihdamı sağlamak, onların toplumsal alanda yer almalarını sağlamak için çalışıyor. Üretken ve başarılı birey olmaları için çalıştıklarını görüyoruz.”

İLK KURSU BAYAZAY DERNEĞİ DÜZENLEDİ 

Türkiye’de engellilere yönelik ilk kursu Beyazay Derneği düzenlediğini belirterek sözlerine devam eden Kubilay “Kurs sonuncunda çok sayıda engelli kardeşimiz teknoloji ile tanışmıştır. Birçok kurum ve kuruluş ile iş birliği ile çeşitli projelere imza atmışlardır. 2007 yılından itibaren de kamu yararına çalışan bir dernek olduklarını da biliyoruz. Dernek faaliyetlerini yoğunlaştırıp, Türkiye geneline şubeler açtıklarını görüyoruz. Ülkemizin aynı zamanda bu anlamda engellilerin eğitimi konusunda dünya markası olma yolunda hızlı ilerlediğini memnuniyet ile takip ediyoruz.”ifadelerini kullandı.

 

 

KURSİYERLER SERTİFİKA ALDI

Konuşmaların ardından Beyazay Derneği Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzaladı. Protokolü Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ile Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva imzaladı. Kahvaltının ardından Çerkezköy İşkurumu Müdürlüğü ve Türkiye Beyazay Derneği Tekirdağ Şubesi işbirliğinde yapılan ‘Temel Sekreterlik Hizmetleri’ programını başarıyla tamamlayan engelli kursiyerlere tek tek sertifikaları verildi.

Haber / Menşure KARDEŞ