Alışveriş merkezinde down sendromuna dikkat çektiler

Çerkezköy Rehberlik ve Araştırma Merkezi '21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü' etkinlikleri kapsamında Kipa Alışveriş Merkezi'nde etkinlik düzenledi.

GÜNDEM 20.03.2015 18:56:00 0
Alışveriş merkezinde down sendromuna dikkat çektiler

Dün saat 14.00’de gerçekleştirilen ‘Renkli El Baskısı’ etkinliğe Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Nair, Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) Müdürü Cemal Sabırlı, TSD Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve İnci Narin Yerlici İlkokulu öğrencileri katıldı.

ARTI 1 KROMOZON

Çerkezköy Rehberlik Araştırma Merkezi Kurucu Müdürü Cemal Sabırlı,  “+1 kromozon ile bizden üstün olan çocuklarımızı, insanlarımızı bugünde unutmamak, yalnız bırakmak istemedik. Onlara yanlarında olduğumuz yalnız olmadıklarını hissettirmek ve bizlerin bir parçası olduklarını göstermek istedik. Bu sebeple halkın içine girerek, onlarla birlikte kutlamak istedik. Kipa Alışveriş merkezinin sağlamış olduğu imkanlardan dolayı teşekkür ediyorum. Bugün buraya katılarak bizleri yalnız bırakmayan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ve herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

21 MART DÜNYA DOWN SENDROMU GÜNÜ

21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü nedeniyle Çerkezköy’de çeşitli etkinlikler düzenlendiğini kaydeden Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, “Bugün de burada bir örneğini görüyoruz. Öğrencilerimiz renkli el baskısı etkinliği yapıyorlar. Bütün arkadaşlarımızı tebrik ediyoruz. Bu etkinlikte asıl amaç toplumsal farkındalık yaratmak ve dikkat çekmektir. Bu duyarlılığa dikkat çekildiği için emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

ÖĞRENCİLER PARMAKLARINI BOYAYIP BASKI YAPTI

Konuşmaların ardından Down Sendromlu çocuklar ve İnci Narin Yerlici İlkokulu öğrencileri renkli boyalarla parmaklarını boyayarak beyaz kağıtlara ‘Renkli El Baskısı’ yaptı. Çocukların yaptığı renkli el baskıları da isimleri yazılıp tabloya asıldı. Programda Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve yönetim kurulu üyeleri ise öğrencilere çiçek ve oyuncak dağıttı.

Haber / Gökhan TEKER