Çanakkale'nin küçük çobanı tiyatroda canlandırıldı

Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi tarafından Kapaklı Gençlik Merkezi'nde düzenlenen tiyatroda Çanakkale Savaşları'nı konu alan 'Küçük Çoban' isimli oyun sahnelendi.

GÜNDEM 19.03.2015 18:43:00 0
Çanakkale

 

İSTİKLAL MARŞI VE ŞİİRLER OKUNDU

Kızılpınar Gençlik Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, dernek üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından program Muhammet Uygun’un Çanakkale isimli şiiri okuması ile devam etti. Cansu Sinem Gürsu tarafından İstiklal Marşı’nın 10 kıtasının ezbere okunmasının ardından Selahattin Karadağ’ın yönettiği ‘Küçük Çoban’ isimli tiyatro oyunu sahnelendi.

 

 

KÜÇÜK ÇOBAN

Kapaklı Çok Programlı Lisesi ve Pakize Narin Anadolu Lisesi öğrencileri ile bazı dernek üyelerinin rol aldığı oyunda askere giderek Çanakkale’de şehit düşen küçük çobanın hikayesi anlatıldı. Oyun zaman zaman izleyenleri duygulandırdı. Anne ile oğlunun diyaloglarının yanı sıra vatan sevgisi ve Türk milletinin özgürlük tutkusunun anlatıldığı tiyatro oyununun sonunda açıklamalarda bulunan Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, ‘Küçük Çoban’ isimli tiyatro oyununun bir kez daha 26 Mart’ta 10.00 ve 12.00 saatlerinde Kapaklı Belediyesi Ortaokulu Konferans Salonu’nda öğrenciler için, saat 16.00’da ise protokol üyeleri ve vatandaşlar için sahneleneceğini belirtti.

Haber / Menşure KARDEŞ