Sendikadan müdüre tepki

Geçtiğimiz günlerde Çerkezköy 75. Yıl Orta Okulu Müdürü Metin Demirbağ'ın okulda öğrencileri spor salonuna toplayıp sonrada onları kendilerine çeki düzen vermeleri konusunda akla hayale gelmeyecek

GÜNDEM 19.03.2015 18:42:00 0
Sendikadan müdüre tepki

İLK HADİSE DEĞİL

Eğitim- Sen Çerkezköy Temsilciliği’nden yapılan yazılı açıklamada, 75. Yıl Orta Okulu Müdürü Metin Demirbağ’ın öğrencilere yönelik hakarete varan konuşmalarına tepki geldi. Sendikadan yapılana çıklamada, “İlçemizde bulunan 75. Yıl Ortaokulu’nda yaşanan hadise ilk değildir. Kepez Atatürk Anadolu Lisesi’nde müdür yardımcısı etek giyen öğrencilere hakaret edip okuldaki erkek öğrencilerden bir taciz timi oluşturarak kız öğrencileri rahatsız etmelerini istemiştir. Bu tip olaylar AKP iktidarı ile çoğalmış ve 12 yıllık iktidarını mağduriyet edebiyatı üzerine kuran AKP Hükümeti 28 Şubat ile, başörtüsüne engel oluyorlar edebiyatı ile özgürlük istemiş; fakat iktidarı boyunca da insanların ne giyeceklerine, ne yiyip içip, nerelerde gezeceğine kadar müdahale etmiştir.”denildi.

EĞİTİMİN KALİTESİ  DÜŞÜRÜLDÜ

İktidarın eğitimin kalitesini düşürdüğü belirtilen açıklamada, “AKP’nin kalitesini iyice düşürdüğü eğitim sistemi içerisinde öğrenciler mağdur olmuş ve laik bilimsel eğitim yerine tek bir mezhebin üstünlüğüne dayalı bir eğitim empoze edilmeye çalışılmıştır. Eğitime her türlü müdahaleyi kendisinde bir hak olarak gören iktidar, sınav ile hak edip geldikleri okul idareciliklerinden müdür ve müdür yardımcılarını almış ve yerlerine iktidara yakınlıkları ile bilinen sarı sendikanın üyelerini liyakat gözetmeksizin yerleştirmiştir. Bu atamalarda yerleştirilen idarecilerin büyük bir kısmı idarecilik vasfı taşımadıkları için okullarda idari boşluklar oluşmuştur.”denildi.

BİLİMSELLİKTEN UZAK

Açıklamada, okul müdürlerinin Ak Parti Çerkezköy İlçe Binası’nda düzenlenen basın toplantılarına katılması da hatırlatılarak, şunlar kaydedildi: “Okul müdürleri göreve geldikten sonra iktidara yakınlığı ile bilinen sendika üyeleri içinden müdür yardımcılarını seçmişlerdir. Tek amaçları iktidara yaranmak ve koltuklarını sağlama almak olan bu idareciler AKP binasında düzenlenen basın açıklamasına göğüslerini gere gere katılmışlar ve ‘Biz de sizdeniz.’ izlenimini rahatlıkla vermişlerdir. Bilimsellikten uzak , biat kültürünü benimsemiş, bırakın idareciliği eğitimle uzaktan alakası olmayan bu insanların öğrenci psikolojisinden anlamalarını beklemek saflık olur.”

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Eğitim-Sen Çerkezköy Temsilciliği’nin yaşanan bu olayın takipçisi olacağı belirtilen açıklamada, “Tüm ülkemizi derinden acıya boğan Özgecan kızımızın katledilişinden kendilerine siyasi alan açmaya çalışan ve bu olayla insanların giyimlerine ve yaşam tarzlarına müdahale etmeyi görev bilen insanların yeri tarihin çöplüğüdür. 75. Yıl Ortaokulu’nda yaşanan üzücü ama aynı zamanda pervasızlık örneği olan bu olaya maruz kalan öğrencilerimizi sahiplendiğimizi ve değil bir eğitimciye hiçbir insanın ağzına yakışmayan bu sözleri sarf eden okul müdürüne gereken cezanın verilmesi için olayın takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyururuz.”ifadelerine yer verildi.