ÇTSO yönetiminden gümrüğe ziyaret

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetimi, yılbaşında Çerkezköy Gümrük Müdürü olarak göreve başlayan Lütfü Tayfur'u makamında ziyaret etti. Ziyarete ÇTSO Meclis BaşkanÄ?

GÜNDEM 18.03.2015 19:42:00 0
ÇTSO yönetiminden gümrüğe ziyaret

HAYIRLI OLSUN

Gümrük Müdürü Lütfü Tayfur’a hayırlı olsun dileklerini ileten ve başarılar dileyen ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker, “Sizi daha önce ziyaret etmek istemiştik ancak Yönetim Kurulumuz’un iş yoğunluğu nedeniyle gelemedik. Müdür Bey’in Çerkezköy için büyük bir kazanç olduğunu düşünüyorum. Tekrar hayırlı olsun.” dedi. Konuşmasının devamında, ÇTSO Yönetimi olarak göreve geldiklerinden bu zamana kadar geçen süre ile ilgili kısaca bilgi veren Taha Ülker, “Öncelikle Odamıza şeffaflık kazandırdık. Kurumsal hizmetleri düzene soktuk. Tüm işlemler kısa süre içinde tamamlanıyor.”dedi. Ülker, özellikle hem yönetim hem de personele yönelik eğitimlere büyük önem verdiklerini de vurguladı.

5 YILDIZLI ODA KALİTESİNDEYİZ

TOBB’un başlattığı Akredite Oda çalışmaları kapsamda bir yıllık çalışmanın ardından 2015 yılı itibariyle Akredite Oda unvanını kazandıklarını da hatırlatan Ülker, ÇTSO’nun artık 5 Yıldızlı Oda kalitesinde hizmet verdiğini dile getirdi. Bundan sonraki süreçte de, üyelerin ufkunu açacak, uluslararası ticarete yönlendirecek çalışmalar yapacaklarını ifade eden Ülker, üyelere yönelik çeşitli projeler geliştirileceğini sözlerine ekledi.

ÜYELERİMİZİN YÜZDE 20’Sİ İHRACAAT YAPIYOR

 ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Akın, ise Müdür Lütfü Tayfur’a görevinde başarılar diledi ve daha sonra Oda ile ilgili bilgiler verdi. 3 binden fazla üyelerinin olduğunu ve üyelerin yüzde 20’sinin ihracata yönelik firmalardan oluştuğunu kaydeden Akın, “Bizler dış paydaş olarak çalışan kurumlarız. Oda olarak üzerimize düşen bir şey varsa yapmaya hazırız” dedi.

GÜMRÜK MEVZUATI İLE İLGİLİ SEMİNER DÜZENLENECEK

Ziyarette ayrıca, Gümrük Mevzuatı ile ilgili karşılaşılan sıkıntılar da gündeme geldi. Konuyla ilgili yapılan fikir alışverişi sonrasında, gümrük mevzuatında karşılaşılan sorunlar, gümrük iş ve işleyişi ile ilgili merak edilen konuların işleneceği bir seminer düzenlenmesi fikri üzerinde birleşilirken, ilerleyen günlerde konuyla ilgili çalışma yapılacağı kaydedildi.

Haber / Emine LALE