Çerkezköy'den Büyükşehir'in bütçesine tepki

Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, Büyükşehir Belediyesi'nin 2015 yatırım programında Çerkezköy'e ayırdığı bütçeye tepki gösterdi. Öğe, "Affedile

GÜNDEM 16.03.2015 20:18:00 0
Çerkezköy

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe bir basın toplantısı düzenleyerek, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin 2015 yılı bütçesinde Çerkezköy’e ayırdığı payı eleştirdiği ve “Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılı yatırım programıyla Çerkezköy’e affedilemez bir ihanet içinde olduğunu ortaya koydu.”dedi.

AFFEDİLEMEZ İHANET!

AK Parti İlçe Teşkilatı Başkanı Abdullah Öğe yönetim kurulu üyeleriyle birlikte parti binasında düzenlediği basın toplantısında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin 2015 yatırım programını değerlendirdi.  30 Mart Yerel Seçimleri’nin üzerinden yaklaşık bir yıl süre geçmesine rağmen, Çerkezköy’e bir çivi dahi çakılmadığını söyleyen Öğe, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz hafta açıkladığı 2015 Yılı Yatırım programıyla da, Çerkezköy’e affedilemez bir ihanet içinde olduğunu ortaya koydu.”dedi.

ÇERKEZKÖY SEÇİM SONRASI 8. SIRAYA ATILDI

2015 yılı yatırım programında Süleymanpaşa’ya 301 milyon TL ayırmasına karşın Çerkezköy’e 26 milyon TL ayrıldığını hatırlatan Öğe “Yatırım programında Süleymanpaşa’ya 301 milyon TL, Çorlu’ya 73 milyon TL, Kapaklı’ya 81 milyon TL, Malkara’ya 49 milyon TL, Ergene’ye 45 milyon TL, Hayrabolu’ya 41 milyon TL ve Saray’a 27 milyon TL’lik bütçe ayıran Büyükşehir Belediyesi, Çerkezköy’e 26 Milyon TL’yi reva görmüştür. Seçim öncesinde Çerkezköy’e yaptığı ziyaretlerde ‘Hizmet önceliğimiz Çorlu ve Çerkezköy olacak. Çünkü Büyükşehir’e en çok gelir bu iki ilçeden gelecek.’ vaadinde bulunan ve bu vaatlerle seçim kazanan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, maalesef yatırım planında Çerkezköy’ü, Hayrabolu, Çorlu, Saray, Kapaklı, Malkara, Süleymanpaşa ve Ergene’nin ardından 8. Sıra’ya atarak, hepimizi derin bir hayal kırıklığına uğratmıştır.”ifadelerini kullandı.

2015 BÜTÇESİ 2 MİLYON 675 BİN TL

Ak Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe, ayrılan bütçenin üç yıllık olduğunu da ileri sürerek, “Sunulan rakam her ne kadar 26 Milyon TL gibi bir rakam görünse de, yatırım programı incelendiğinde, aslında bu rakamın 2015, 2016, 2017 ve 2018 Yılı’nı kapsayan bir rakam olduğu görülecektir. Yatırım Programını satır satır inceleyen biri olarak ben buradan Çerkezköy Halkı’na ilan ediyorum. 2015 Yılı’nda Çerkezköy’e ayrılan yatırım bütçesi 2 Milyon 675 Bin TL’den ibarettir. Çerkezköy’den her ay 1.5 Milyon TL civarında su parası tahsil eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Çerkezköy’e reva gördüğü yatırım bütçesi, bir yıl için maalesef 2 aylık su parasından daha az bir rakamdır.” diye konuştu.

İHANET OLARAK NİTELENDİRDİ

Ak Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe konuşmasını şöyle devam etti: “Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın, yatırım programı açıklandıktan sonra, herkesin gözü önünde Meclis Salonu’nu terk etmesi, hem kendisine, hem de Çerkezköy’e yapılan haksızlığın açık bir göstergesidir. Tarlası çok olan, ancak küçücük yerleşim birimine sahip Malkara, Saray ve Hayrabolu gibi ilçelerin yüzölçümünü baz almak ve yatarım bütçesinden aslan payını vermek, 400’ü aşkın sanayi kuruluşu, yoğun nüfusu ve geniş bir alana yayılmış şehir merkezi ile bir çok ili geride bırakan Çerkezköy’e bu miyop gözlerle bakmak, Çerkezköy’e ve Çerkezköylü’ye ihanetten başka bir şey değildir. Hiç kimse bazı hesaplamaların arkasına saklanarak bu ihanetine kılıf aramasın. Açıklanan yatırım bütçesi Çerkezköy için tam bir hak gaspıdır. Zira Çerkezköy Belediyesi’nin, Tekirdağ ‘Büyükşehir’ olmadan önceki son yıl, yani 2014 Yılı gelir bütçesi 67 Milyon TL idi. Ki bu rakam şu an 100 Milyon TL’yi aşmış bulunmaktadır. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Çerkezköy’den yılda 100 Milyon TL gelir elde edip, Trakya’nın gözbebeği Çerkezköy’ü 2.6 Milyon TL’ye talim ettirmesi, Çerkezköy halkının kaliteli yaşam hakkının gasp edilmesidir.” 

KEPÇELERLE ALINIRKEN KAŞIKLA BİLE VERİLMEMİŞ

Çerkezköy’den toplanan vergilerin yüzde 5’inin Tekirdağ’a gittiğini belirterek sözlerini sürdüren Öğe “Her ay yaklaşık 1.5 milyon TL’lik su parasının Tekirdağ’a gittiğini, emlak ve çöp vergilerinin Tekirdağ’a gittiğini ve en önemlisi de İller Bankası’ndan gelen gelirin Tekirdağ’a gittiğini göz önünde tuttuğumuzda, Çerkezköy’den kepçelerle alınanın, kaşıkla bile geri verilmediği gerçeği net bir şekilde ortaya çıkmaktadır. Çerkezköy’ün gelirlerine el koyan Büyükşehir Belediyesi, hizmet musluğunu da kapatarak, Çerkezköy’ün üzerine bir karabulut gibi çökmüştür.”ifadelerini kullandı.

ÇERKEZKÖY’ÜN HAKKININ PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ

Uzun konuşmasında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin yatırım programında Çerkezköy’e ayrılan payları eleştiren Öğe, Büyükşehir yetkililerine bu bütçeyi yeniden gözden geçirmelerini teklif etti. Öğe, “Bugün Çerkezköy’ü cezalandıranlar, ötekileştirip ayrımcılık yapanlar, yarın Çerkezköylüler tarafından, misliyle cezalandırılacağını da unutmamalıdır. Gelinen acı noktada, Çerkezköy’den topladığı paraları diğer ilçeler için yatırım kaynağı yapan Büyükşehir Belediyesi’ni, bu yatırım programını yeniden incelemeye ve yapacağı yatırımları adil bir şekilde yeniden düzenlemeye çağırıyoruz. Aksi takdirde, AK Parti Çerkezköy İlçe Yönetimi olarak, bu haksızlığın peşini bırakmayacağımızı ve Çerkezköy’ün hakkı teslim edilene kadar bu mücadelemizi sürdüreceğimizi buradan kamuoyuna ilan ediyorum” dedi.

İLÇELERE GÖRE AYRILAN BÜTÇE

Abdullah Öğe açıklamalarının sonunda Büyükşehir Belediyesi’nin ilan ettiği 833 milyon 566 bin TL’lik yatırım bütçesinin ilçelere dağılımını sıraladı. Öğe, “Süleymanpaşa’ya 301 milyon 25 bin TL, Çorlu’ya 73 milyon 250 bin TL, Kapaklı’ya 81 milyon 330 bin TL, Malkara’ya 49 milyon 030 bin TL, Ergene’ye 45 milyon 550 bin TL Saray’a 27 milyon 680 bin TL, Hayrabolu’ya 41 milyon 30 bin TL, Çerkezköy’e 26 milyon 425 bin TL, Şarköy’e 14 milyon 525 bin TL, Marmara Ereğlisi’ne 13 milyon 600 bin TL, Muratlı’ya  4 Milyon TL ayrılmıştır. Ayrıntılı incelemede ise ilçelere ayrılan yatırım bütçesi toplamda 677 milyon 445 bin TL’yi oluşturuyor. Aradaki 156 milyon 121 bin TL’lik yatırım bütçesi miktarı ise tüm ilçeler başlığı altında toplanmıştır.” 

Ak Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe, ilçelere dağıtılan payların Büyükşehir Yasası ile alakası olmadığını tamamen Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın sorumluluğunda gerçekleştiğini belirterek sözlerini tamamladı. Öğe, “Tüm ilçeler başlığı altında toplanan yatırım bütçesinden Çerkezköy’e ne kadar aktarılacağının ise belirsiz olduğunu ifade etmek istiyorum. Büyükşehir’in İlçe Belediyelerine ayırdığı yatırım payının Büyükşehir Yasası ile ilgisi yok. Yatırım bütçesinin ilçelere dağıtımı sadece Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın mesuliyetindedir.” dedi.

Haber / Gökhan TEKER