Çanakkale Türk Milleti'nin topyekun var olma mücadelesidir

Kapaklı Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılı münasebetiyle 'Kınalı Kuzular' adlı tiyatro gösterisi sundu. Ali İhsan Mandalı Düğün Salonuâ??

GÜNDEM 16.03.2015 20:07:00 0
Çanakkale Türk Milleti

ÇANAKKALE TÜRK MİLLETİNİN VAR OLUŞUNUN TOP YEKÜN   MÜCADELESİ 

Gecede ilk konuşmayı Kapaklı Ülkü Ocakları Başkanı İrfan Ayhan yaptı. Çanakkale’de tarihte eşi emsali olmayan bir vatan sevgisi sergilendiğini söyleyen Ayhan, “Kapaklı Ülkü Ocakları olarak Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı nedeniyle düzenlemiş olduğumuz tiyatro gösterisini hoş geldiniz. Çanakkale savaşları tarihte eşine rastlanmayan vatan sevgisinin şahadetle imtihan olduğu bir savaştır. Bu büyük zaferin 100. yılını kutlamanın gururunu ve onurunu yaşıyoruz. Çanakkale savaşları sıradan bir askeri mücadele değil. Namus bildiğimiz değerlerin zedelenmemesi için milletin topyekun ülkesini müdafaa etmek için kendilerini feda etmekten asla çekinmedikleri emsalsiz bir ölüm kalım mücadelesi olarak bilinmelidir.”dedi.

 

 

KARARLILIĞIN VE AZMİN ZAFERİDİR

Çanakkale Zaferi’ni uzun uzun anlatan İrfan Ayhan sözlerini şöyle tamamladı: “Aziz milletimizin bağımsız yaşama konusundaki tavizsiz tercihinin izlerini Çanakkale’nin derin sularında, Conk bayırında ve Anafartalardaki siperlerinde kefensiz yatan şehitlerimizin mücadelesinde görmek mümkündür. Çanakkale’yi anlamlı kılan tarihe altın harflerle geçmesine vesile olan yegane özelliklerden biride birlikte yaşamaya dönük kararlılığının neleri başarabileceğinin bir göstergesidir. Çanakkele Zaferi’nin 100. Yılı dolayısıyla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk  ve silah arkadaşları olmak üzere asil kanlarını bu toprakla akıtarak şahadete eren bütün şehitlerimizi ve kınalı kuzuları rahmetle ve saygıyla anıyoruz.”

 

 

 BİR MİLLETİN VAR OLUŞ TEMELLERİ ÇANAKKALE’DE ATILMIŞTIR

MHP Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin de konuşmasında, Çanakkale’de Türk Milleti’nin varoluş mücadelesi verdiğini belirtti. Çetin, “Bu gün Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıl dönümünü kutlamanın ve kutsal vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizin şehitler gününü idrak etmenin onurunu yaşamaktayız. Bundan tam 100 yıl önce 18 Mart 1915 tarihi bu milletin milli ve manevi, değerleriyle kurduğu köklü medeniyetlerle geçmişten geleceğe uzanışının tarihidir.” dedi.

 

 

ÇANAKKALE TÜRK MİLLETİNİN DESTANIDIR

Ülkü Ocakları Tekirdağ İl Başkanı Hakkı Açıkgöz ise programdaki konuşmasında şunlara yer verdi: “Türk Milleti için öncelikli olan Çanakkale Zaferi’ni idrak etmenin onur ve gururunu yaşıyoruz. Bu vatanın aydın insanlara ihtiyaç duyduğu bir dönemde 253 bin kişi vatanını korumak için canlarını vererek şehit olmuşlar ve Çanakkale’nin geçilemeyeceğini tüm dünyaya göstermişlerdir. Çanakkale gerçek bir vatan destanıdır. Yiğit Mehmetçiklerin destanıdır. Vatanı ve Bayrağı için şehir olanların destanıdır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi, rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. Ruhları şad olsun. Ne mutlu Türküm diyene, ne mutlu ülkücüyüm diyene.”dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Kapaklı Ülkü Ocakları yönetiminden Mustafa Avcı tarafından Çanakkale Şehitleri için Kuran-ı Kerim okundu ve ardından da lise öğrencilerinin rol aldığı ve Çanakkale savaşlarını konu alan  ‘Kınalı Kuzular’ adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Haber/Seyit SÜREN