Danış: Siyaset benim için amaç değil araçtır

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Ersin Danış, Marmara Haber Gazetesi'ne yaptığı ziyarette çarpıcı açıklamalarda bulundu. 20 yıldır Çerkezköy'de yaşadığını ve uzun yı

GÜNDEM 15.03.2015 18:32:00 0
Danış: Siyaset benim için amaç değil araçtır

Yaklaşık bir ay önce AK Parti’den Tekirdağ Milletvekilliği için aday adaylığını açıklayan Çerkezköy’ün ve bölgenin başarılı iş adamlarından Danış Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Danış, son olarak Marmara Haber Gazetesi’ni ziyaret etti. Marmara Haber Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ahmet Kardeş tarafından karşılanan Ersin Danış, aday adaylığı ile ilgili sorulan tüm sorulara içtenlikle cevap verdi.

- Siyasete atılmaya nasıl karar verdiniz?

Yaklaşık 20 yıldır Çerkezköy’de ikamet ediyorum. Çerkezköy ve bölgede tanınan biriyim. Fakat bu süreçte siyasetten uzak kalmadım. Özellikle son 13 yıldır siyaseti destekleyen bir iş adamı olmaya gayret ettim. Siyasetin mutfağında yer aldım. Fakat ülkemiz bu günlerde önemli bir virajdan geçiyor. Bu kapsamda hem Tekirdağ’ı en iyi şekilde temsil etmek, hem de partimin gerekli vekil sayısına ulaşabilmesine katkı sağlamak amacıyla aktif siyasette yer almanın, bir başka deyişle vitrine çıkmanın zamanının geldiğini düşündüm.

- Neden AK Parti?

Siyasette aktif olarak yer almaya karar verdiğim günden sonra bölgemizdeki kamu kurum ve kuruluşlarını dolaştım. STK’larımızı ziyaret ettim. İlçemizin ve bölgemizin kanaat önderlerinin fikirlerine başvurdum. Yaptığım tüm istişarelerde gerek milletvekilliği aday adaylığıma, gerekse AK Parti’ye büyük bir teveccüh olduğunu gördüm. Tekirdağ’a ve ülkeme en hayırlı şekilde hizmet edebileceğim yerin AK Parti olduğuna kanaat getirdim.

- Geçtiğimiz günlerde Ankara’da gerçekleştirilen Aday Adayları mülakatına siz de katıldınız. Mülakatla ilgili değerlendirmeleriniz nedir?

Tekirdağ’dan 33 aday adayı mülakat için Ankara’ya davet edildik. Tüm aday adaylarının üzerinde büyük bir heyecan vardı. Aday Adaylarını mülakata alan komisyonun başkanlığını Nüsret Hotan üstlendi. Komisyonda ise Hayati Yazıcı, Ahmet Demircan ve Abdurrahim Boynukalın yer aldı. Heyecanlı olduğumuzu gören komisyon, profesyonel bir şekilde heyecanımızı aldı. 20 dakika boyunca keyifli bir mülakat geçirdik.

- Aday gösterilme şansınızı nasıl görüyorsunuz?

AK Parti’den Tekirdağ milletvekilliği için aday adaylığını açıklayan herkesin bu görevi en iyi şekilde yapacağından şüphem yok! Yani tüm aday adaylarının 33’te 1 aday gösterilme şansı var. Ben gerçekleştirdiğim tüm ziyaretlerde kendi adıma şu sözü verdim. Aday gösterilirsem partim ve bölgem için elimden gelenin en iyisini yapmaya gayret edeceğim. Yok aday gösterilmezsem eğer, partimin göstereceği adayın hem maddi hem de manevi olarak arkasında durmaya devam edeceğim. Çünkü bu yarışın sonunda ulaşılacak olan vekillik, benim için bir amaç değil, ülkeme ve milletime hizmet yolunda bir araçtır. Bu vesile ile tüm aday adayı arkadaşlarıma gönülden başarılar diliyorum.

Haber / Ahmet KARDEŞ