Başkanlık sistemi Türkiye'ye çok yakışacak

Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Mustafa Yel, Kapaklı'da düzenlenen tanışma kahvaltısında yaptığı konuşmada 'Başkanlık Sistemi'ni bu sözlerle savundu

GÜNDEM 15.03.2015 18:28:00 0
Başkanlık sistemi Türkiye

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Aday Adayları Mustafa Yel ve Dr. Ali Cengiz Kalkan, Aksu Cafe’de düzenlene tanışma kahvaltısına katıldı. Türkiye’nin vites yükseltmek istediğini ve bunun için seçimlerde 367 sayısına ulaşması gerektiğine söyleyen Mustafa Yel, Başkanlık Sistemi’nin Türkiye’ye çok yakışacağını sözlerine ekledi.

KATILIM YOĞUN OLDU

Kapaklı’da Aksu Cafe’de önceki gün saat 09.30’da gerçekleşen kahvaltı etkinliğinin sponsorluğunu ise ilçenin tanınan iş adamlarından Erol Buz, İbrahim Emiroğlu ve Niyazi Ayık üstlendi. Kahvaltı programına AK Parti Tekirdağ Milletvekili Aday Adayları Mustafa Yel ve Dr. Ali Cengiz Kalkan, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, Kapaklı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Dükanlı, Karaağaç Mahallesi Muhtarı Özgür Cengiz, Fatih Mahallesi Muhtarı Metin Yurteri, Kazım Karabekir Mahallesi Muhtarı Çetin Özhan, Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Abdulbaki Aladağ, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Seçkin Dilsiz, Karlı Mahallesi Muhtarı Anıl Aydın, Pınarça Mahallesi Muhtarı Özcan Özkan, Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Daimi Tavan ile çok sayıda partili katıldı.

 

 

ÇANAKKALE RUHU HALA YAŞAMAKTADIR

Programın ilk konuşmasını AK Parti Tekirdağ Milletvekili Aday Adaylarından Mustafa Yel yaptı. Konuşmasına yaklaşmakta olan ‘18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma’ değinerek başlayan Mustafa Yel, “Tam 100 yıl önce 18 Mart günü ecdadımız bir destan yazdı. Bu destanı yazan ruh, bugün hala yaşamakta ve bizleri millet olarak bir arada tutmaktadır” dedi.    

TÜRKİYE VİTES YÜKSELTMEK İSTİYOR

Konuşmasının devamında 7 Haziran Genel Seçimlerinin yaklaştığına dikkat çeken Mustafa Yel, “Elbette bütün seçimler önemlidir. Fakat 7 Haziran seçiminin çok farklı bir özelliği var. Son yıllarda gelişmekte ve büyümekte olan Türkiye, artık vites yükseltmek istiyor. Ülkemizin çok büyük hedefleri var. Bu seçimlerde alınacak başarılı sonuçlar sayesinde hedeflere ulaşmak da mümkün olabilecektir. Bunun için tüm AK Parti teşkilatlarının ve partililerin çok daha fazla çalışması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.    

HEDEF 400 MİLLETVEKİLİ

Mustafa Yel sözlerini şöyle sürdürdü: “Başkanlık sistemi Türkiye’ye çok yakışacaktır. Çünkü yüzyıllarca dünyaya hükmetmiş Osmanlı İmparatorluğu da Başkanlık Sistemi’ne benzer bir sistemle yönetiliyordu. Bunu başarabilmemiz için en az 367 milletvekili sayısına ulaşmamız gerekmektedir. Fakat Ak Parti’nin 7 Haziran Genel Seçimlerindeki asıl hedefi 400 milletvekilidir” dedi.

PİYASADA EN UFAK BİR PANİK YOK

Yapılan kamuoyu anketlerinde AK Parti’nin oyunun yüzde 50 civarında olduğunu öne süren Mustafa Yel, “Bu tablo, Ak Parti iktidarının devam edeceğini göstermektedir. Çünkü AK Parti halkın içinden gelen bir partidir. Başka bir vesayeti kabul etmeyen bir partidir” dedi. Son zamanlarda Dolar üzerinden oyunlar oynandığını ifade eden Yel, “Fakat piyasada en ufak bir panik havası yok. İnsanlar telaş içinde değil. Çünkü millet AK Parti hükümetine ve Recep Tayyip Erdoğan’a güveniyor” diye konuştu.

 

 

BİRBİRİMİZE SÖZ VERDİK

AK Parti Milletvekili Adaylarının 7 Nisan’da belirleneceğini anımsatan Mustafa Yel, “Kim aday gösterilirse gösterilsin Tekirdağ için üzerine düşen görevi yerine getirecektir. Diğer aday adayları da kendilerinin destekçisi olacaktır. Biz şimdiden bunun sözünü birbirimize verdik” dedi. Kapaklı ve Tekirdağ’ın sorunlarının farkında olduğunu kaydeden Yel, şöyle devam etti: “Ben İl Özel İdaresi Genel Sekreteri olarak göreve geldiğimde Tekirdağ’da sınıflardaki öğrenci ortalaması 70’ti. Hükümetimizin ve bizlerin yaptığı çalışmalar sonucu son 10 yılda ilimize 2 bin 500’den fazla derslik kazandırdık. Şu anki sınıflardaki öğrenci ortalaması ise 36’dır. Eğer vekil olarak göreve gelirsem, öncelikli işim, bölgemizin eğitim konusundaki eksikliklerini gündeme taşımak olacaktır. Bunlardan biri de liselerin kampüs alanı içine taşınması projesidir”   

PROJESİZ SEÇİM KAZANDILAR

30 Mart 2014’te yapılan Yerel Seçimler’de Ak Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olduğunu hatırlatan Mustafa Yel, “Ben ve partimin diğer belediye başkan adayları her yerde ortaya projeler koyduk. Rakiplerimiz ise hiçbir proje ortaya koymadan seçimleri kazandılar. Son 1 yıldaki tablo ortadadır. Bugün belediyeler klasik görevlerini dahi yapmaz hale gelmiştir. Büyükşehir yapılanmasından önce Tekirdağ Belediyesi’nin bütçesi 170 milyon TL idi. Bugün yalnızca TESKİ’nin bütçesi 730 milyon TL’dir. Fakat ortada yapılan bir şey yoktur” dedi.  

HEKİMLİK İNSAN OLMAK DEMEKTİR

Programda bir sonraki konuşmayı ise AK Parti Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Dr. Ali Cengiz Kalkan yaptı. Bugüne kadar her zaman topluma nasıl faydalı olabileceğini düşündüğünü kaydeden Kalkan, “En faydalı yolun Hekimlik olduğunu düşündüm. Hekimlikte hastanın bütünsel durumuna bakmadan reçete yazmak yanlış olur. Çünkü Hekimlik, duruma hakim olmak demektir. Her şeyden önce Hekimlik insan olmak demektir” dedi.

ELBİSEYE GİRMEYEN VÜCUT GİBİYİZ

1990’lı yıllarda asgari ücretin 150 TL olduğunu anımsatan Ali Cengiz Kalkan, “o dönemlerde karnı ağrıyan bir hasta yanıma geldi. Sıkıntısını anlayabilmem için 3 test yapmam gerekiyordu. Bu testlerin maliyeti de 50 TL idi. Hastaların çoğu zaman boynu bükük bir şekilde gittiklerine hatta çoğu hastanın da hastane ücretini ödeyemediği için hastanede rehin kaldığına şahit oldum. Çok şükür ki AK Parti iktidara gelir gelmez ilk iş olarak sağlık sektörüne el attı ve sorunu çözdü. Kalkan sözlerini şöyle tamamladı: “Biz ülke olarak elbiseye girmeye bir vücut gibiyiz. Bu vücut ancak usta terzilerin elinde dikilecek elbiseye girer. O terzi de millettir.” dedi.    

BAŞKA SÖZE GEREK YOK!

Programa katılımlarından dolayı herkese teşekkür eden Ak Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin ise “Bir yerel gazetede Sanayiciler İlkokulu’nun kanalizasyon sıkıntısı ile ilgili haber yapıldı. Aradan yaklaşık 3 ay geçti. Belediye hala bir çözüm üretmiş değil. Başka söze gerek yok.” dedi. Kapaklı’nın tanınan iş adamlarından Erol Buz da katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti.

Haber / Ahmet KARDEŞ