Pi sayısını pasta keserek kutladılar

Çerkezköy Nurullah Narin Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenleri 'Pİ' günü kutlaması yaptı

GÜNDEM 13.03.2015 18:40:00 0
Pi sayısını pasta keserek kutladılar

Pİ SAYISININ KUTLAMASINI YAPTILAR

Ünlü matematik sabiti ‘Pi’ sayısını öğrencilerin zihinlerine kazımak ve öğrencileri eğlendirmek amacıyla Çerkezköy’de Nurullah Narin Ortaokulu’nda ‘Dünya Pi Günü’ kutlaması yapıldı.

Okulun Konferans Salonunda düzenlenen kutlama programına Okul Müdürü Musa Dinç, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Bu yıl ikincisi düzenlenen Pİ Günü etkinliklerinde 7/E sınıfı öğrencilerinden Ali Sofu,  programda, “Pi sayısı herkesin bildiği dünyanın belki de en ünlü sayısıdır. Bir çemberin çevresinin çapına oranını veren Pi’nin sembolü olan p Yunan alfabesinin 16’ncı harfi olup o dildeki çevre kelimesinin (periometron) kelimesinin ilk harfidir. Matematik derslerinin vazgeçilmesi, neredeyse her sınavda karşımıza çıkan bu meşhur sayının yaklaşık değeri 3,14 olduğunu, aslında irrasyonel bir sayı olan ‘Pi’ virgülden sonraki basamağının sonsuza kadar düzensiz gittiğini bilmeyeniz de yoktur.”ifadelerini kullandı.

Pİ PASTASI KESTİLER

Etkinlikte bir de yarışma yapıldı. Ahmet Furkan Koç ve Yasin Sütüpak isimli öğrenciler içinde ‘pi’ hecesi geçen ya da ‘pi’ ile başlayan kelimeleri bulmak için yarıştı. Oldukça eğlenceli geçen yarışma sonuda Yasin Sütüpak rakibini yenerek hediyenin sahibi oldu. Öğrencilerin pi sayısı ile ilgili yaptıkları rep gösterisi büyük beğeni toplarken, pi sayılarının yarışmacıların üzerinde bulunduğu “Bu benim tarzım” yarışması ise etkinliğe ayrı bir eğlence kattı. Programın sonunda Okul Müdürü Musa Dinç ve öğrenciler ‘pi pastası’ adı verdikleri pastayı kesti.

Haber / Menşure KARDEŞ