Öğretmen ve veliler kan verdi

Çerkezköy Özel İdare İlkokulu Kan Bağışı Kampanyası'nda 35 ünite kan toplandı

GÜNDEM 11.03.2015 18:42:00 0
Öğretmen ve veliler kan verdi

Çerkezköy Özel İdare İlkokulu’nda öğretmen ve öğrenci velilerine yönelik ‘Kan Bağışı Kampanyası’ düzenlendi. İlginin yoğun olduğu kampanya dün saat 12.30-18.00 arasında gerçekleştirildi. 

ÖĞRETMEN VE VELİLERE YÖNELİK KAN BAĞIŞ KAMPANYASI DÜZENLENDİ

Özel İdare İlkokulu ile Kızılay Çorlu Kan Merkezi işbirliğnce düzenlenen kan bağışı kampanyasında önce okulda görev yapan öğretmenler ve sonra öğrenci velileri kan verdi. Özel İdare İlkokulu Müdürü Ahmet Esat Aktaş, kampanya ile ilgili şunları söyledi. “Okulumuzda öğretmen ve velilerimize yönelik olarak düzenlemiş olduğumuz kan bağışı kampanyasında önce okulumuz öğretmenleri, sonra öğrenci velilerimiz kan bağışında bulundu.”dedi.

Kan Bağışı Kampanyası’nda Kızılay Çorlu Kan Merkezi’nden Dr. Metin Karadağ ile birlikte 3 hemşire görev yaptı.

 35 ÜNİTE KAN TOPLANDI

Beş buçuk saat süren kan bağışı kampanyasında toplam 35 ünite kan toplandığı belirtildi. Okul Müdürü Aktaş, “Her sağlıklı insanın yılda en az iki üç kez kan vermesi lazım. Kan vermek hem sağlık acısından hem de hayat kurtarılması acısından önemlidir. Okulumuzda ilk kez gerçekleştirdiğimiz kan bağışı kampanyasına ilginin yoğun olması ve aynı zamanda 35 ünite kan toplanması bizleri mutlu etti.”diye konuştu.

Haber/Seyit SÜREN