Solist Koro'yu bastırdı!

Çerkezköy Kaymakamlığı'nın Halk Eğitimi Merkezi Kültür Etkinlikleri kapsamında ÇOSB Konferans Salonu'nda gerçekleştirdiği "Şarkıların Çerkezköy'de Yolculuğu"

GÜNDEM 8.03.2015 20:25:00 0
Solist Koro

Çerkezköy Kaymakamlığı’nın Halk Eğitimi Merkezi Kültür Etkinlikleri kapsamında organize ettiği “Şarkıların Çerkezköy’de Yolculuğu” temalı Türk Sanat Müziği konseri, Çerkezköylüler’den büyük ilgi gördü. Kapaklı protokolünden kimsenin katılmadığı gözlenen konserde davetliler koro performanslarını duymakta güçlük çekti.  

KAPAKLI PROTOKOLÜNDEN KİMSE YOKTU

Çorlu Halk Eğitimi Merkezi Türk Sanat Müziği Topluluğu tarafından verilen konser önceki gün saat 19.00’da Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Konsere, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ve eşi Füsun Kubilay, Çerkezköy Jandarma Komutanı Binbaşı Rüştü Eryılmaz, Çerkezköy Emniyet Müdürü Murat Ogan, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanvekili Gürdal Adal, Çerkezköy OSB Müdürü Mehmet Özdoğan, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz ve eşi Müjgan Karagöz, Çerkezköy Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, Çerkezköy Sağlık Müdürü Olcay Palak, Çerkezköy Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsa Aktaş, ÇTSO Yönetim Kurulu Üyeleri İsmail Akın ve Mustafa Seçkin, Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Rağbet Erol ve eşi Anadolu Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Nurtekin Erol, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Necmi Akman, Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Çerkezköy Milli Eğitim Şube Müdürleri İrfan Danışmaz ve Abdullah Nayır ve çok sayıda davetli katıldı. Konsere Kapaklı Kent Konseyi Başkanı Fahrettin Gür dışında Kapaklı protokolünden kimsenin katılmaması dikkatlerden kaçmadı.    

 

 

KORONUN SESİ ÇIKMADI

Çorlu Halk Eğitimi Merkezi Türk Sanat Müziği Topluluğu tarafından verilen konserin Şefliğini ise Nilay Döldöş yaptı. Konserde ilk olarak M. Nurettin’e ait “Endülüs'te Raks”, Suat Sayın’a ait “Sen Gençliğimin Katilisin”, Sebahattin İçli’ye ait “Hüzün Zaman Zaman”, Tanju Okan’a ait “Kadınım” eserleri icra edildi. Solo performansların beğeni ile dinlenildiği konserde katılımcılar, ses düzeneğindeki olumsuzluklar nedeniyle koronun seslendirdiği şarkıları duymakta güçlük çekti.

DAVETLİLER BARIŞ MANÇO’NUN ŞARKISIYLA KENDİNE GELDİ

Solist Merve Çığal’ın seslendirdiği “Söyle Buldun mu” adlı eser ile Solist Berkhan Erkılıç’ın seslendirdiği “Olmasa Mektubun” adlı eser davetlilerden büyük alkış aldı. Koronun seslendirdiği şarkılarda ise katılımcılar şarkıların sözlerini duymakta zorlandı. Sıra Barış Manço’nun “Can Bedenden Çıkmayınca” adlı esere geldiğinde, dinleyiciler hep birlikte koroya eşlik etti.

 

 

KAYMAKAM PLAKET VERDİ

Konserin ilk bölümü koronun “Gülizar Sarı Lira Takayım Gerdanına” adlı eseri seslendirmesi ile devam etti. Bu şarkıya Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi folklor ekibi de oyunları ile eşlik etti. Konserin ikinci bölümü ise koronun Orhan Gencebay’a ait “Akşam Güneşi” ve “Severek Ayrılalım” adlı eserleri seslendirmesi ile başladı. Konserde daha sonra sırasıyla “Tükeneceğiz”, “Yarabbim”, “Tanrı İstemezse”, “Dert Ortağım Benim”, “Feraye”, “Deniz ve Mehtap”, “Olmuyor Sensiz Olmuyor”, “Yedikule”, “Sevemedim Karagözlüm” ve “Hor Görme Garibi” adlı eserlerin seslendirilmesi ile devam etti. Konser sonunda Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanvekili Gürdal Adal ve Koro Şefi Nilay Döldöş’e Kaymakam Metin Kubilay tarafından plaket takdim edildi.

Haber / Ahmet KARDEŞ