Orta teşkilatlardan destek istedi

CHP Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Prof.Dr. Halim Orta Çerkezköy ziyaretinde, "Milletvekili olursam siz kazanırsınız, olmazsam ben kazanırım."dedi.

GÜNDEM 6.03.2015 18:25:00 0
Orta teşkilatlardan destek istedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Halim Orta önceki akşam saat 20.00’de CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatına yaptığı destek arayışı ziyaretinde Atatürkçü olduğu için CHP’li olduğunu ve partililer kendisine destek verir de aday olup milletvekili seçildiğinde halkın kazançlı çıkacağını, eğer seçilemez ise de bu kez kendinin kazanacağını söyledi.

BU AKŞAM DEĞERLİ BİR ADAYIMIZI DAHA AĞIRLAMAKTAN MUTLUYUZ

Yarın yapılacak CHP ön seçimleri öncesinde milletvekili aday adayları son turlarına çıktı. Parti teşkilatlarını dolaşanlar arasında bir süre önce TESKİ Genel Müdürlüğü görevinden istifa ederek CHP’den Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı olan Prof. Dr. Halim Orta da vardı. Orta, dün yaptığı Çerkezköy İlçe Başkanlığı ziyaretinde keskin açıklamalarda bulundu. Halim Orta’yı ağırlayan CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk, “Bu akşam Milletvekili aday adaylarımızdan TESKi Genel Müdürlüğü de yapan Prof.Dr. Halim Orta’yı ağırlamaktan Çerkezköy İlçe Teşkilatı olarak mutluluk duyuyoruz. Her aday adayımıza olduğu gibi kendisine de aynı mesafede ve samimiyetteyiz. Partimizin iktidar yolundaki çalışmalarında kendisine başarılar diliyoruz.”dedi.

 

 

DEVLET BANA NE EMRETTİYSE O GÖREVİ YAPTIM

CHP Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Prof. Dr. Halim Orta konuşmasına ilçe teşkilatının sıcak şekilde kalabalık bir grupla karşılamasından mutluluk duyduğunu belirterek başladı. Daha sonra özgeçmişini anlatan Halim Orta, Namık Kemal Üniversitesi’nin  kurucusu olduğunu belirtti.  Orta, “Ben bu güne kadar bu devlet bana ne emrettiyse o görevi yaptım. Bu memleketin ve milletin menfaatleri doğrultusunda görev yaptım.”dedi.

 

 

ATATÜRKÇÜ OLDUĞUM İÇİN CHP’Lİ OLDUM

Konuşmasında Tekirdağ’ın sorunlarından bahseden Orta, “Tekirdağ bölgesinin 1980 yılından sonra en temel sorunu toprak ve çevre kirliliğinin oluşmuş olmasıdır. Ben bunların tedavisi için çalıştım. Bu konunun çözüme kavuşması için akademi ve bürokrasinin işbirliği yapması gerekir. Tek taraflı çözümlenecek bir konu değil.”dedi. CHP’ye gönül vermesinin nedenini anlatan Orta, şöyle devam etti: “Ben Atatürkçüyüm. Atatürk ilkelerini savunan biriyim. Ben Atatürkçü olduğum için CHP’li oldum. CHP’li olduğum için Atatürkçü olmadım. Benim Türkiye Cumhuriyetim ne Küba Cumhuriyeti’ne, ne İslam Cumhuriyeti’ne benzemez. Benim  Türkiye Cumhuriyetim Atatürk ilkeleri ile kurulmuş, herkese eşitlik tanıyan, özgürlükçü ve demokrat bir rejimdir.”dedi.

MİLLETVEKİLİ OLURSAM SİZ, OLAMAZSAM BEN KAZANIRIM

Orta sözlerini şöyle tamamladı: “Bizlerin Atatürk ilkelerine sarılmamız lazım. Bizi bir arada tutanda budur. 8 Mart’ta yapılacak olan ön seçimde desteğinizi istiyorum. Milletvekili olursam siz kazanırsınız, olamazsam ben kazanırım. Sabırla beni dinlediğiniz için ve beni çok güzel ağırladığınız için sizlere çok teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum.''

Haber/Seyit SÜREN