Türkkan TEKSİF'in Genel Kongresi'ni değerlendirdi

Türkiye Tekstil Örme İşçileri Sendikası TEKSİF'in 19. Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Ankara Koran Plaza Otel'de yapılan TEKSİF Sendikası Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda

GÜNDEM 2.03.2015 19:29:00 0
Türkkan TEKSİF

GÜZEL BİR KONGRE YAŞADIK

TEKSİF Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Türkkan, kongrenin oldukça olgun bir hava içinde geçtiğini, sendika olarak güzel bir kongre daha yaşadıklarını belirtti. Başkan Mürsel Türkkan,“Geçtiğimiz hafta içinde Ankara Koran Plaza Otel’de Teksif Sendikası olarak 19. Olağan Genel Kurul Toplantımızı gerçekleştirdik. Kongremiz oldukça olgun bir havada geçti ve güzel bir kongre yaşadık. Kongrede seçimlere Genel Başkanımız Nazmi Irgat tek aday olarak girdi. Yapılan seçim sonunda tüm delegelerin oylarını alarak 3’ncüt kez genel başkan seçildi.Genel Başkanımız Nazmi Irgat başta olmak üzere yeni yönetimde yer alanları kutluyor, başarılar diliyoruz.”dedi.

YÖNETİM KURULU ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU

TEKSİF Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Türkkan  yeni yönetimin şu isimlerden oluştuğunu belirtti: Genel Başkan Nazmi Irgat, Mehmet Metin Kır (Genel Başkan Yardımcısı),Mustafa Karabulut (Genel Başkan Yardımcısı),  Orhan Kibar (Genel Sekreter), Adil Atilla (Genel Sayman).

ÖNCEKİ DÖNEMDE YER ALAN BAZI İSİMLER BU DÖNEM YOK

Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Türkkan, 18. Dönem Genel Kurul Toplantısı’nda yönetimde yer alan Mustafa Urgaz, İbrahim Öner ve Ali Seyvan’ın 19. Dönem Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda seçilemediklerini ve yönetimde yer alamadıklarını da belirtti. Kongreye bakanların ve Türk-İş Başkanı ve Türk-İş’e bağlı sendikaların genel başkanlarının da katıldığını belirten Türkkan, kongrenin yoğun bir katılımla gerçekleştiğini de ifade etti.

 

 

NAZMİ IRGAT KONGREDE BİRÇOK KONULARI DİLE GETİRDİ

TEKSİF Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Türkkan, Teksif Sendikası Genel Başkanı Nazmi Irgat’ın kongrede yaptığı konuşmada bir çok güncel konulara değini belirterek, “Genel Başkanımız sayın Nazmi Irgat, emek ve emekçilerin üzerindeki baskılar, örgütlenmenin önünden bir türlü kaldırılmak istenmeyen engeller başta olmak üzere taşeronlaşma, özelleştirme, ücret dengesizliği, işsizlik ve en önemlisi iş sağlığı ve güvenliği, kıdem tazminatı  gibi daha bunlara benzer bir çok çalışma hayatını ilgilendiren sorunları dile getirdi. Genel Başkanımız Irgat iktidar partisinin bu konuda bu güne kadar hiçbir şey yapmadığını ve kazanılmış sendikal haklarında kısıtlandığını anayasal eylemlerinde engellendiğini ve bu nedenle emekçilerin örgütlenmesinin önüne geçilmeye çalışıldığını belirtti.”dedi.

MÜCADELEMİZİ EMEKÇİNİN ALIN TERİNİN KARŞILIĞINI ALMASI İÇİN

Başkan Türkkan, Genel Kongre değerlendirmesini şöyle tamamladı: “TEKSİF Sendikası olarak bizler her zaman emekçinin alın terini alması için mücadele veren sendikayız. Çalıştığımız işyerleri yani alın teri dökerek karnımızı doyurduğumuz işyerlerine kesinlikle zarar vermiyoruz ve vermeyiz de. Çünkü o işyerleri  bizim ekmek teknemiz olduğu gibi aynı zamanda bir milli servettir. Hiç bir çalışanımız ekmek yediği yere zarar verme gibi bir düşüncesi olmadı ve kesinlikle de olamaz.İşverende kazanacak emekçi de. Biz her koşulda emekçinin alın terinin karşılığını alması için mücadelemizi yapıyoruz.”

Haber/Seyit SÜREN