Keşanlı Şehit Buluş'a son görev

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde nöbet sırasında cinnet getiren bir asker tarafından şehit edilen 23 yaşındaki Piyade Er Akın Buluş, memleketi olan Edirne'nin Keşan İlçesi'nde düzenlenen törenl

GÜNDEM 28.02.2015 17:56:00 0
Keşanlı Şehit Buluş

Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesinde görev yaptığı sınır karakolunda  asker arkadaşı tarafından silahla vurularak  şehit edilen 3 askerden biri olan Keşanlı Asker Piyade Er Akın Buluş (23) defnedildi. Dün ikindi namazına müteakip İki Minareli Çarşı Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Şehit Buluş, Asri Mezarlık’ta toprağa verildi. Şehidin cenazesine binlerce Keşanlı, Mülki ve Askeri erkan katıldı.

ASKERİ UÇAKLA KEŞAN’A GÖTÜRÜLDÜ

Doğubeyazıt’ta görev yaptığı birliğinde şehit olan Piyade Er Akın Buluş’un cenazesi cumartesi günü öğleden önce askeri uçakla Erzurum’dan alınarak önce Tekirdağ’a buradan da karayoluyla Edirne Keşan’a götürüldü.  Şehit Buluş’un cenazesi önce baba evine götürülerek helallik alındı. Daha sonra  askeri bando eşliğinde cenaze 2 Minareli Çarşı Camisi’ne götürüldü. Burada kılınan ikindi namazının ardından cenaze asri mezarlıkta bulunan  şehitliğe defnedildi.

 

 

TERHİSİNE 15 GÜN VARDI

Terhisine 15 gün kala şehit olan Piyade Er Akın Buluş'un Türk bayrağına sarılı tabutu, Yenimescit Mahallesi İklim Sokak üzerindeki baba ocağına getirildi. Burada dua edilmesi ve helallik alınmasının ardından cenaze, oluşturulan kortej eşliğinde İki Minareli Çarşı Camii'ne getirildi. Burada düzenlenen askeri törene, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, 2'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Özcan, daire amirleri, askeri erkan ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Şehit Er Akın Buluş'un annesi Zekiye ve babası Hakkı ile ablası Didem ve kardeşi Zuhal Buluş ayakta durmakta güçlük çekti.

TÖREN SAYGI ATEŞİ İLE SON BULDU

Şehidin erkek kardeşi Hüseyin Buluş ise ağabeyinin fotoğrafını elinden bırakmadı. Akın Buluş için ikindi vakti cenaze namazı kılındı. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu daha sonra top arabasına alınarak, askeri bando eşliğinde Asri Mezarlık'ta bulunan Şehitlik'e kadar kortej eşliğinde götürüldü. Piyade Er Akın Buluş'un cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi. Tören, askerlerin saygı atışından sonra şehidin ailesine tabutunda sarılı Türk bayrağının verilmesiyle sona erdi.