Uygur kardeşlerden Çerkezköy'de tiyatro ziyafeti!

Çerkezköy Belediyesi tarafından düzenlenen tiyatro gösterisi için Çerkezköy'e gelen Süheyl ve Behzat Uygur kardeşler izdihama neden oldu.

GÜNDEM 27.02.2015 18:07:00 0
Uygur kardeşlerden Çerkezköy

YOĞUN İLGİ VARDI

Çerkezköy Belediyesi Halk Eğitim Merkezi’nde Süheyl ve Behzat Uygur Tiyatrosu tarafından sahnelenen ‘Hasta Etme Adamı’ adlı oyun Çerkezköylülerden yoğun ilgi gördü. Çok sayıda tiyatro severin ayakta izlediği oyun izleyiciden tam not aldı. Oyunun sonunda salonu dolduranlar, oyuncuları ayakta alkışladı.

GÜLDÜRÜRKEN DÜŞÜNDÜREN OYUN

Aksel Bonfil tarafından yazılan Süheyl ve Behzat Uygur Tiyatrosu oyuncuları Süheyl Uygur, Behzat Uygur, Önder Keskin, Kahraman Sivri, Duygu Paracıkoğlu ve Nurten İnan tarafından sahnelenen oyun izleyenlere kahkaha dolu bir gece yaşatırken aynı zamanda verdiği toplumsal mesajlarla da izleyenleri düşündürdü.

 

 

OYUNUN KONUSU

İki perde ve altı farklı skeçten oluşan oyunda sağlık sorunlarına hem doktor hem de hastaların gözüyle ela alındı. Doktorlara uygulanan şiddet, aile hekimliği, diyetisyen, tıp balosu, ambulans, doğumhane adlı skeçlerle sağlık sektöründe yaşanan aksaklıkları hicvederek anlatmaya çalışan bir komedi oyunu olan ‘Hasta Etme Adamı’ gece boyunca herkesi gülmekten kırdı geçirdi. Ayrıca oyunun satır aralarında insanların ellerinden düşürmedikleri cep telefonları, bilgisayarları, insanlar arasındaki iletişimsizlik, artan şiddet olayları ile meclisteki kavga görüntüleri de eleştirilerden nasibini aldı.

 

 

UYGUR KARDEŞLER ‘ÖZGECAN’I UNUTMADI

Oldukça keyifli geçen oyunun ardından söz alan Behzat Uygur “Öncelikle iki yıl aradan sonra tekrar Çerkezköy’de bulunmaktan son derece mutluyuz. Çerkezköy’ün  bizim için baba Uygur’dan dolayı da çok önemli bir yeri var. Babamızın buralarda çok güzel anıları vardı” dedi. Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Behzat Uygur sözlerine şöyle devam etti: “Özgecan kardeşimizin başına gelenlerden ve artan şiddet olaylarına değinmeden geçemeyeceğim; çünkü bu konuları sürekli her platformda konuşmalıyız ki unutturmayalım, unutulmasın bu konular. Erkekler olarak kabul etmeliyiz ki bu olayda sınıfta kaldık. Aslında mesele erkek ya da kadın olmak değil asıl mesele insan olmakta. Kültüre ve sanata verilen destekler arttıkça, kitap okuyan insan sayısı arttıkça bu sorunların üstesinden geleceğimizi düşünüyorum.” 

 

 

BELEDİYE BAŞKANI VAHAP AKAY’DAN KÜLTÜR MERKEZİ SÖZÜ

Tiyatro oyununu seyircilerle beraber izleyen Çerkezköy Belediye Başkanına bakarak sözlerine devam eden Behzat Uygur, “Burada bulunmamıza vesile olan Belediye Başkanımıza huzurlarınızda teşekkürlerimi sunarken kendisinden Çerkezköy’de bir kültür sanat merkezi yapılmasının da sözünü almış bulunuyorum. Bunu da sizlerle paylaşmak istiyorum. Son olarak Çerkezköy’ün güzelliklere ihtiyacı var ve hep birlikte bunları yapacağız, bizlere Süheyl ve Behzat Uygur Tiyatrosu’na ait sosyal medya hesaplarından da ulaşabilirsiniz.” diyerek sözlerini noktaladı. Düzenlenen etkinlik, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın oyunculara çiçek takdim etmesiyle sona erdi.

Haber / Menşure KARDEŞ