Zabıta Tekirdağ'da et denetimine çıktı

Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Süleymanpaşa Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'ne bağlı gıda mühendisleri ile birlikte et ve et ürünleri sat?

GÜNDEM 19.02.2015 18:36:00 0
Zabıta Tekirdağ

OTUZ KASAP DENETLENDİ ÜÇ KASABIN RUHSATI OLMADIĞI ORTAYA ÇIKTI

Tekirdağ Süleymanpaşa’da yaşayan vatandaşların sağlıklı şartlarda üretilmiş hijyenik gıdalar tüketmeleri amacıyla çeşitli gıda kollarında denetimlerine devam eden Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, işyeri açma ruhsatı ve fiyat tariflerini incelediği denetimlerde 30 et ve et ürünü satış yeri denetlenirken ruhsatı bulunmayan 3 işyerine yasal işlem yapıldı.

KASAPLAR BİLGİLENDİRİLDİ

Süleymanpaşa Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri de gerçekleştirilen genel denetimde hijyen koşullarını denetlerken eksikleri olan işletmecilere uyarılarda bulundu. 13 Şubat 2015 tarihinde yürürlüğe giren “Et ve et ürünleri tebliği” hakkında kasaplara bilgilendirme de yapan ekipler “Et ve et ürünleri tebliği” ne göre artık açık şekilde hiçbir et ürünü satılamayacağının bildirdi.

Soğuk hava depolarının da detaylı olarak incelendiği denetimler sonunda Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada denetimlerin aralıksız devam edeceği vurgulandı.

Marmara Haber