Kubilay yangın tüplerini bile kontrol etti

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, kurum denetimlerini sıkı bir şekilde sürdürüyor. Tapu Müdürlüğü'nü denetleyen Kubilay, öyleki kurumun yangın tüpleriyle bile ilgilendi

GÜNDEM 18.02.2015 20:54:00 0
Kubilay yangın tüplerini bile kontrol etti

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Nüfus Müdürlüğü’nün hemen ardından Tapu Müdürlüğü’nü denetledi. Çerkezköy Tapu Müdürlüğü’nde habersiz denetleme ve incelemelerde bulunan Kaymakam Metin Kubilay, işlem için gelen vatandaşlarla da görüşerek tapu hizmetlerinden memnun olup olmadıklarını sordu.

 

 

TAPU MÜDÜRLÜĞÜ’NÜ DENETLEDİ

Sık sık kamu kurumlarına teftişe çıkan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, geçtiğimiz gün İlçe Nüfus Müdürlüğü’nü denetlemişti. Kubilay denetime ara vermeden bu kez Tapu Müdürlüğü’ne gitti. İlçede göreve başladığından bugüne kadar Tapu Müdürlüğü’nü 3 defa teftiş ettiğini belirten Kaymakam Metin Kubilay, teftişlerde gördüğü eksikliklerin büyük oranda giderildiğini belirtti. Kaymakam Metin Kubilay’ın talimatları doğrultusunda Tapu Müdürlüğü’nün fiziki şartlarının iyileştirildiği, evrak kayıt odasına, talep odasına ve imza odasına kamera sistemi kuruldu. Kapılara şifreli kartlı giriş sisteminin takıldığı, imza odasına vatandaşı davet etmek için anons siteminin kurulduğu yerinde gören Kaymakam Metin Kubilay,  Tapu Müdürlüğü’nde artık iş ve işlemler için vatandaşların cep telefonuna mesaj gönderilerek işlemlerinin hangi aşamada olduğu bilgisi verildiğini kaydetti. Evraklarında eksik var ise eksik evrakları hakkında bilgilendirme yapıldığını belirten Kubilay, işlemleri biten vatandaşlara, imzaya gelmeleri hususunda yine cep telefonu ile randevu verildiğini söyledi.

 

 

VATANDAŞLARLA DA SOHBET ETTİ

Her gittiği kurumda denetimler dışında, bu kurumlarda işlem yaptırmak için bulunan vatandaşlarla da sohbet eden Kaymakam Metin Kubilay, Tapu Müdürlüğü’nde de vatandaşlarla sohbet etti. Sorunları dinleyen Kaymakam Metin Kubilay, kurum ile ilgili bir şikâyetlerinin olup olmadığını sordu. Sıra bekleyen vatandaşların sıramatikten aldığı numaraları kontrol ederek bekleme süreleri hakkında bilgi alan Kaymakam Metin Kubilay, ardından tüm birimleri personeli ile beraber denetledi.

AMACIMIZ VATANDAŞA DAHA İYİ HİZMET VERMEK

Personelin yaptığı işlemleri yerinde takip eden Kaymakam Metin Kubilay, daha sonrna yangın tertibatını kontrol etti. Yangın söndürme tüplerinin son kullanım tarihlerine dikkat edilmesini, yıllık testlerinin yapılmasını ve eksikliklerin de bir an önce giderilmesi talimatını veren Kaymakam Metin Kubilay, amaçlarının yönetimin iyileştirilerek vatandaşa daha iyi hizmet verilmesi olduğunu söyledi. 

Haber / Gökhan TEKER