Ak Parti aday adayları artıyor

Haziran ayında yapılacak genel seçimler öncesi süre azılırken siyasi partilerde milletvekili aday adayları bir bir ortaya çıkmaya başladı. Daha önce HAS Parti'den Tekirdağ Milletvekili Adayı olan Eke, bu

GÜNDEM 14.02.2015 18:37:00 0
Ak Parti aday adayları artıyor

Son genel seçimlerde HAS Parti Tekirdağ Milletvekili Adayı olan Tahir Eke, 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde yeniden milletvekili olabilmek için harekete geçti. Eke, bu kez daha önce Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ile birlikte geçtiği Ak Parti’den milletvekili aday adaylığını açıkladı. Tekirdağ Ak Parti İl Yönetim Kuruyu üyeliği yapan ve halen Çorlu Koordinatörlüğü görevini yürüten Tahir Eke, cumartesi günü düzenlediği basın toplantısı ile AK Parti Tekirdağ Milletvekili aday adaylığını duyurdu.

ÖNCE KENDİSİNİ TANITTI

AK Parti Tekirdağ Milletvekili aday adaylığını açıklayan Tahir Eke ilk olarak kendi hakkında bilgi verdi. Eke şunları dedi: “1973 yılında memur bir babının oğlu olarak Kastamonu’da dünyaya geldim. Yükseköğrenime 1992 yılında polis akademisinde başladım. 1996 yılında Çerkezköy’e komiser yardımcısı olarak atandım. 2003 yılına kadar komiser yardımcısı ve komiser rütbesinde Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğünde çeşitli birim amirliklerinde bulundum. 2003 Temmuz ayında ise Çerkezköy’de ki görevimden ayrıldım. Daha sonra bölgemizin duayen firmalarından olan Çetin Grup’ta üç yıl genel müdür yardımcılığı ve son iki yılda genel müdür olmak üzere beş yıl çalıştım. 2008 yılında Best Grup adı altında güvenlik ve temizlik sektöründe faaliyet gösteren iki firma kurdum ve bu iki firmanın da yedi yıldır Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmekteyim.”

 

 

SİYASİ GEÇİMİŞİNİ ANLATTI

Daha sonra siyasi hayatına değinen Tahir Eke, “2004-2006 yılları arası AK Parti Kapaklı Belde Başkanlığı görevinde bulundum. 2010 yılında Has Parti’nin kurucuları arasında yer aldım. 2011 seçimlerinde Has Parti Tekirdağ Milletvekili adayı oldum. 2012 yılında Has Parti İl Başkanlığı görevinde iken partimizi kapatarak AK Partiye ilhak olduk. 2013 yılında AK Parti Kapaklı İlçe Teşkilatı seçim işleri başkanlığı görevinde bulundum. 2014 yılında Tekirdağ Ak Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Çorlu Koordinatörü olarak görev yaptım. Bugünde 25.Dönem AK Parti Tekirdağ Milletvekili Aday adayı olarak karşınıza çıkmış bulunmaktayım.”açıklamasında bulundu.

AK PARTİ 150 YILLIK RÖVANŞ

Konuşmasına muhalefet partilerine eleştirilerde bulunarak sözlerini sürdüren Tahir Eke “Kıymetli Arkadaşlar, ülkemizdeki muhalefetin yıllardır anlayamadığı ve bir türlü cevap veremediği bir soru var neden AK Parti? Bu halk sekiz seçimdir üst üste, hem de oylarını artırarak neden AK Parti’yi seçmektedir. İsterseniz toplantımıza bu sorun cevabını bulmaya çalışarak devam edelim. Hem belki muhalefet partilerine de bir faydamız dokunur. Sevgili arkadaşlar AK Parti’yi anlayabilmek için tarihte biraz geriye gitmek gerekiyor. AK parti 2001 yılında kurulmuş olsa da birçoklarının ve özelliklede muhalefetin düşündüğü gibi 14 yıllık geçmişi olan bir parti asla değildir.  Aslında AK Parti 150 yıllık mücadelenin son rövanşıdır” dedi.

 

 

İKTİDAR OLDUK AMA MUKTEDİR OLAMADIK DEMİŞTİ

AK Parti ile sözlerini sürdüren Eke, “Ak Parti 2002 yılında iktidara geldiğinde o günün başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ne diyordu. İktidar olduk ama muktedir olamadık.  Evet halk bizi iktidara getirmişti ancak 12 Eylül darbecilerinin kurmuş olduğu vesayet kurumları muktedir olmamıza müsaade etmiyordu. Önce kapatma davası açtılar, direndik. Sonra 27 Nisan e muhtırası, arkasından 7 Şubat krizi, arkasından gezi kalkışması, sonra 17-25 Aralık darbe operasyonları. 1909 yılında Sultan Abdulhamit’e darbe yapıp tahttan indirenlerin arkasında hangi derin güçler var idiyse, biz AK Parti olarak 13 yıllık iktidarımızda aynı derin güçlerle mücadele ettik. 1926 yılında yazdığı kitaptan sekiz yıl sonra çıkarılan şapka kanunu ile idam edilen İskilipli Atıf Hoca’nın kalemini kıranların arkasında hangi gizli ittifaklar var idiyse bugün aynı gizli ittifaklarla AK Parti olarak mücadele halindeyiz.” açıklamasında bulundu.

 

 

13 YILLIK HİZMET

AK Parti’nin 13 yıllık iktidarında 80 yıllık Cumhuriyet döneminde yapılan hizmetlerden kat ve kat fazla hizmet yaptığını söyleyen Eke “Misal Cumhuriyet’in ilk 80 yılında 6 bin km bölünmüş yol yapılmış iken AK Parti 13 yılda 17 bin km bölünmüş yolyapmıştır. Cumhuriyetin 80 yılında sadece 6 kilometre tünel yapılmış iken AK Parti iktidarında tünel uzunluğumuz 65 km’ye ulaşmıştır. Bolu Dağı’nı biz açtık, Zigana’yı biz geçtik. Cumhuriyet’in 10.Yıl Marşını 1933 yılında Gazi Mustafa Kemal’e yazmışlardır. Cumhuriyetin 100 yıl marşı 2023 yılında AK Parti’te nasip olacak inşallah. Çünkü bu yurdu yeniden demir ağlarla biz ördük, biz. 

Enflasyonu düşürdük faizi tek haneye indirdik. Dışarıya ödeyeceğimiz 650 milyar dolar faizi hizmet olarak yurdumuza geri döndürdük. Ve saymaya vaktimizin yetmeyeceği daha birçok hizmet. Geldik 2015 yılına yine seçim kapımızda. Biz bu kadar hizmeti 13 yıla sığdırdık ama hala eksik kalan bir şeyler var” dedi.

ADAY ADAYIYIM

Eke konuşmasını şöyle sona erdirdi: “Kıymetli arkadaşlar, biraz evvel belirttiğimiz tarihi perspektifle partimin vizyonuna, misyonuna, hassasiyetlerine uygun olarak hareket edeceğime inandığımdan, AK Parti’de daha üst düzey sorumluluk almak üzere 25.Dönem Tekirdağ Milletvekili aday adayı olmaya karar vermiş bulunmaktayım ve bu kararımı sizlerin şahitliğinde ilan ediyorum.  Partim tarafından bana görev verilirse, sizlerin desteğiyle yeterli oyu alacağıma ve yeni Türkiye’nin ihyası ve inşası hareketinde bir duvar ustası gibi çalışacağıma sizlerin huzurunda söz veriyorum. AK Parti Tekirdağ 25.Dönem milletvekili adat adayı olarak çıktığım bu kutlu yolun ülkeme, milletime, partime, aileme ve bana hayırlı olmasını diliyorum.  Beni sabırla dinlediğiniz için şükranlarımı sunuyor, sizleri sen kalbi duygularla selamlıyorum.”

Cumartesi günü Aksu Cafe’de Tahir Eke’nin düzenlediği aday adaylığı açıklama programına AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, AK Parti Kapaklı Belediye Meclis üyeleri, AK Parti ve Kapaklı İlçe Kadın Kolları üyeleri, Gençlik Kolları üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.

Haber / Ahmet Kılavuz