Çerkezköy TRAKYAKA ve AB projeleri ile dikkat çekti

Çerkezköy Kaymakamlığı'nın özellikle Trakya Kalkınma Ajansı ve Avrupa Birliği kaynaklarından yararlanmak için oluşturduğu 'Projeler Koordinasyon Birimi' şubat ayı toplantısını K

GÜNDEM 12.02.2015 19:12:00 0
Çerkezköy TRAKYAKA ve AB projeleri ile dikkat çekti

Çerkezköy Kaymakamlığı Projeler Koordinasyon Birimi Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) ve Avrupa Birliği (AB) için hazırladığı projelerle dikkat çekti . Projeler Koordinasyon Birimi Şubat ayı değerlendirme toplantısı Kaymakam Metin Kubilay başkanlığında yapılırken, bugüne kadar hazırlanan projeler hakkında bilgi verildi.

KASIM AYINDA AÇILMIŞTI

Kaymakam Metin Kubilay’ın girişimleri ile Proje Koordinasyon Birimi geçtiğimiz yıl kasım ayında Hükümet Konağı’nın 2. katında faaliyete geçirilmişti.  Proje Koordinasyon Birimi İlçe Milli Eğitimi Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile işbirliği içinde çalışmalarını sürdürürken ilçede yer alan diğer kurum ve kuruluşlarla da işbirliği yaparak Çerkezköy adına yapılacak çalışmalara destek sağlanıyor. Özellikle AB hibelerinden yararlanmak için hazırlanacak projelere katkı sağlayan Birim, Kaymakam Metin Kubilay öncülüğünde çalışmalarını sürdürüyor.

ŞUBAT TOPLANTISI YAPILDI

Kaymakam Metin Kubilay başkanlığında Projeler Koordinasyon Birimi Şubat Ayı değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Danışmaz, Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Necmi Akman ve Proje Koordinasyon Biriminde görev yapan öğretmenler katıldı.

Toplantıda alınan kararlar ve çalışmalarla ilgili bilgi veren Metin Kubilay, “Çerkezköy Kaymakamlığı bünyesinde AB Projeleri, Kalkınma Ajansı Projeleri, Hibe Programları, TÜBİTAK Projeleri organize etmek, bilgilendirmek ve yaygınlaşmasını sağlamak amacı ile Projeler Koordinasyon Birimi kuruldu.  Proje koordinasyon Birimi gerek bölgesel özellikleri göz önünde bulundurarak gerekse kalkınma ajanslarının hibe önceliklerine göre ilk projelerini eğitim verenlerin meslek gelişimi ve eğitim ortamlarının kalitesinin artmasına yönelik projelere vermiştir.’’ dedi. 

Yapılan projeler hakkında bilgi veren Kaymakam Metin Kubilay  şimdiye kadar birçok başarılı projeye imza attıklarını ve bunun devamının geleceğini söyledi.

 

 

TRAKYA KALKINMA AJANSI’NA SUNULAN PROJELER

Çerkezköy Kaymakamlığı’nda oluşturulan Proje Koordinasyon Birimi’nce bugüne kadar Trakya Kalkınma Ajansı’na sunulan projeler şunlardan oluştu:

Zeka Oyunları Dersleri için Eğitmen Eğitimi Projesi: Teknik destek hibe programından 10 bin TL destek alarak 46 öğretmen zeka oyunları dersi için eğitilmiş ve derslerin verimli geçmesi yönünde başarı sağlanmıştır.

Sınıflarda Teknolojiye Entegrasyon Eğitimi:Atatürk İlköğretim Okulundaki sınıflardaki akıllı tahtaların verimli kullanımı ve öğrencilerin teknolojiyi eğitim ve bilgiye ulaşmada doğru kullanımı yönünde öğretmenlerin eğitimi yönünde hazırlanmış bir projedir.

Mentörlük Eğitimi Projesi: Dünyada sıklıkla uygulanan bilgi ve deneyim paylaşımı yöntemi olan Mentörlük eğitiminin, eğitim ortamlarının verimliliğinin artması ve meslekte tecrübeli öğretmenlerin yeni atanmış ve tecrübesi az öğretmenlere ustalık yapmasını kapsayan bir projedir.

Akran Arabuluculuğu Eğitimi: Bölge koşullarında göçün etkilediği öğrenciler arasında çıkan anlaşmazlık ve problemlere kendi akranları aracılığıyla çözüm odaklı iletişim eğitimini amaçlayan bir projedir. Lise öğrencilerine aldırılması amaçlanan bu eğitimle okullardaki şiddetin azaltılması ve öğrencilerin hedef odaklı yetiştirilmesi amaçlanmıştır.

 

 

AB PROJELERİ

Çerkezköy Kaymakamlığı Proje Koordinasyon Birimi öncülüğünde Trakya Kalkınma Ajansı hibelerinden yararlanmak için hazırlanan projeler dışında AB (Avrupa Birliği) hibelerinden yararlanmak için de projer hazırlandı. Bu projeler ise şöyle: Erasmus ‘’Wonderland’’ ve ‘’Youth Action’’ ve ‘’Be Employable’’ adlı projeler: Lise öğrencilerine yönelik gençlerin hayalindeki Avrupa’yı keşfetmek ve iş-çalışma imkânlarını tanımaya, öğrencilerin yeteneklerini sunmaya yönelik uluslararası projelerdir.

YEREL PROJELER

Okul Yönetimi, Eğitim Öğretim Liderliği Oryantasyon Programı: : Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerinde görev yapan müdür ve müdür yardımcılarının yöneticilik kabiliyetlerinin geliştirilmesine yönelik akademik seminer başarıyla tamamlandı.

Çerkezköy Okuyor Projesi: Kitap okuma alışkanlığı sayesinde doğru düşünme, analiz ve yorumlama yeteneklerini geliştirmeleri yönünde öğrencileri geliştirmek amaçlanmaktadır.

Yaradanın Lütfudur Çanakkale Projesi: Çanakkale Savaşı’nın 100. Yılı anısına Çerkezköy ‘ün tüm okullarını kapsayan şiir, kompozisyon ve hikâye denemelerinin toplanarak içinden seçilen 100 eserin kitap haline dönüştürülme projesidir.

Tiyatral Konferans:Lise öğrencilerinin sınav kaygılarına yönelik uzm.psikolog eşliğinde inter aktif tiyatral konferans 26 Şubat tarihinde gerçekleştirilecek.

PROJE KOORDİNASYON BİRİMİ UYGUN ARALIKLARLA TOPLANACAK

Bugüne kadar hazırlanan projeler ve muhteviyatları hakında bilgiler veren Kaymakam Metin Kubilay, Çerkezköy adına katkı sağlayan projelerin hayata geçirilmesi için tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Kaymakam Kubilay, “Çerkezköy adına öncelikleri olan eğitim, kültürel ve sosyal projelerin yanında göçün etkisiyle sanayi bölgesine gelmiş dezavantajlı gurupların sosyo-kültürel ve ekonomik olarak iyileştirilmesini sağlayacak projelerin çalışmalarına devam eden Proje Koordinasyon Birimi uygun görülen aralıklarla toplanacaktır.”diye açıklamalarını tamamladı.

Haber / Gökhan TEKER