Köprülü, Bakan Müezzinoğlu'na 400 yataklı hastaneyi sordu

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Türkiye Büyük Millet Meclisi (T.B.M.M.) verdiği soru önergesinde Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na Tekirdağ'da yapılması planlanan 40 yataklı BÃ

GÜNDEM 11.02.2015 20:22:00 0
Köprülü, Bakan Müezzinoğlu

400 YATAKLI HASTANE İÇİN ARAZİ DEVREDİLDİ

Köprülü yaptığı yazılı açıklamada, “Tekirdağ İli, Süleymanpaşa İlçesinde vatandaşlarımız sağlık sektöründe ve özellikle kamuya ait hastanelerde ciddi sıkıntılar yaşamaktadırlar. Uzun süredir devam eden bu sıkıntılar, Planlanan ancak hala temeli bile atılmayan ‘400 Yataklı Bölge Hastanesi’nin yapılmaması ile daha da artmıştır.”dedi. Köprülü açıklamasında şunlara yer verdi: “Süleymanpaşa İlçesinde yapılması planlanan söz konusu hastane için Bakanlığınızca yer belirlenmiş, Gündoğdu Mahallesi 180 Ada içerisinde 23 adet taşınmazın sağlık tesisi yapılmak üzere kamulaştırılmasına karar verilmiştir. Burada taşınmazların kamulaştırma bedelleri Bakanlığınız tarafından değil, yerel kaynaklardan Tekirdağ İl Özel İdaresi tarafından ödenmiştir.  Süleymanpaşa İlçemizin hak ettiği bu hizmeti (400 yataklı Bölge Hastanesi) bir an evvel alabilmesi için Tekirdağ İl Genel Meclisi tarafından 2011 yılında yer tesisi için yaklaşık 4.500.000,00 TL ödeme yapılmış ve arazi sorunsuz bir şekilde Bakanlığınıza teslim edilmiştir.”

BİR ÇİVİ BİLE ÇAKILMADI

Bu açıklamalarının ardından hastanenin yapılmamasına itiraz eden Köprülü, “Ancak,  İlimizin yerel ihtiyaçları için harcanması gereken kaynaklar, maalesef genel bütçeden yeterli kaynak ilimize aktarılmadığı için bu alanda kullanılmak zorunda kalmaktadır. İşte bunun en son örneklerinden biride; Tekirdağ İl Genel Meclisi’nin Bakanlığınızın görev alanına giren hastane inşaatı için ödediği 4.500.000,00.TL dır. Ancak şaşırtıcı olan o günden beri Bakanlığınız “400 Yataklı Bölge Hastanesi” için tek bir çivi dahi çakmamıştır. Şu an için İlçemiz ve Tekirdağ’ımız için bu ihtiyaç had safhadadır. Yerel kaynaklardan bile bu denli harcama yapılan bir iş için Bakanlığınızın yıllardan beri bir işlem yapmaması kabul edilebilir değildir. Süleymanpaşa ilçemizde halkımızın sağlık hizmetlerinde yaşadığı sıkıntıların hafifletilmesi kaçınılmazdır.”dedi.

NE ZAMAN TAMAMLAYACAKSINIZ

Köprülü Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’nun cevaplandırması isteği ile TBMM’ye verdiği soru önergesinde ise şöyle dedi: “Tekirdağ Süleymanpaşa ilçemizde vatandaşlarımızın en temel ihtiyaçlar olarak belirlenen sağlık alanında yaşadığı sıkıntılar noktasında, yaşadıkları zorlukları bir an evvel çözmek adına, bölgemizde ihtiyaç duyulan ve yapılması planlanan ve ayrıca yerel kaynaklardan da bu kadar ödeme yapılan “400 Yataklı Bölge Hastanesi”nin şu ana kadar yapılmamasının sebebi nedir? Proje şu an ne aşamadadır? Ne zaman tamamlamayı düşünmektesiniz?”

Marmara Haber