Edirne Belediyesi ikametini getirene 120 TL ödeyecek

Edirne Belediyesi, kentin İller Bankası'ndan aldığı desteği arttırmak için ikametini Edirne'ye taşıyanlara 120 TL ödeme kararı aldı.

GÜNDEM 9.02.2015 17:23:00 0
Edirne Belediyesi ikametini getirene 120 TL ödeyecek

Edirne Belediyesi, kentin İller Bankası'ndan aldığı desteği arttırmak için ikametini Edirne'ye taşıyanlara 120 TL ödeme kararı aldı.

EDİRNE’DE 190 BİN KİŞİ YAŞIYOR

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yaptığı  açıklamada, Edirne Belediyesi'nin İller Bankası'ndan hak ettiği payı alamadığını  söyledi. Kent nüfusunun yapılan son resmi sayıma göre 150 binden 152 bin 628'e  çıktığını belirten Gürkan, "Oysa Edirne'de yaklaşık 190 bin kişi yaşıyor. Kent  merkezinde 32 bin öğrencimiz var ama bu 32 bin öğrencimizin sadece 5 bininin  ikameti Edirne'de" dedi. 

40 BİNE YAKIN NÜFUSA KATKI ALMIYORUZ 

Başkan Gürkan, İller Bankası'ndan kişi başına aylık 27 lira ile 30 lira  arasında destek aldıklarını ifade etti. 27 bin öğrencinin ikametini getirmesinin  kente önemli katkı sağlayacağını dile getiren Gürkan, şöyle devam etti: "27 bini 30 lira ile çarparsan bu ayda 810 bin lira gibi bir rakam  yapar. Yılda yaklaşık 10 milyon lira ediyor. Şimdi arkadaşlarımızın Edirne'ye  ikametlerini taşımamaları yüzünden sadece öğrenci kardeşlerimiz sebebiyle yılda  10 milyon liradan yoksun kalıyoruz. Biz yine aynı hizmeti veriyoruz. Yine 4 bin  civarında askerimiz var. Edirne'nin çevrelerinde ikameti olup Edirne'de oturan  arkadaşlarımız var. Bunlarında sayısı yaklaşık 8 bin." 

Gürkan, hesaplamalarına göre, 40 bine yakın bir nüfusa İller  Bankası'ndan hiçbir katkı alamadan hizmet verdiklerini vurguladı. 

ÖĞRENCİLERDEN DESTEK BEKLİYOR

Gürkan, öğrencilerle ikametlerini kente aldırmaları konusunda sosyal  medya üzerinden fikir alışverişinde bulunduklarını söyledi. 

 Edirne Belediye Meclisi toplantısında alınan kararla toplu ulaşıma zam  yapıldığını anımsatan Gürkan, "En son bu artışla beraber şöyle bir formül  uygulamaya karar verdik. Kentin İller Bankası'ndan aldığı desteği artırabilmesi için ikametini Edirne'ye aldıran vatandaşlara, bir kereliğe mahsus 120 lira,  nakit ya da kent kartına yüklenmiş ulaşım desteği vereceğiz" diye konuştu. 

Gürkan, kentin kalkınması için herkesin bu konuya duyarlı olması  gerektiğini vurguladı.

Marmara Haber