Karaağaç yolu açıldı, sular çekiliyor

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, bölgede yaşanan sel ve su taşkınları nedeniyle merkez ile ulaşımı kesilen Karaağaç Mahallesi'ne, yüksek tekerlekli araçlarla ulaşımın sağlanmaya başladığÄ?

GÜNDEM 6.02.2015 17:55:00 0
Karaağaç yolu açıldı, sular çekiliyor

Vali Dursun Ali Şahin, Karaağaç Mahallesi’nde yapımına devam edilen alternatif köprü inşaatının Ekim ayında tamamlanmasını hedeflediklerini belirterek, söz konusu köprünün faaliyete girdiğinde artık sel esaretinin yaşanmayacağını kaydetti.

YOL AÇILDI

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, yaptığı açıklamada, "Karaağaç’a karayolu ile giriş sağlanıyor. Önemli olan Karaağaç’ta yapılan alternatif köprünün faaliyete girmesi bu esareti tamamen ortadan kaldıracak. Alternatif köprü de sanırım ekim ayında tamamlanmış olacak. Şu anda yüksek tekerlekli araçlar Karaağaç’a seyrü sefer yapabiliyor. Karaağaç Bölgesi’nde Meriç Nehri üzerinden yapacağımız bay-pas kanal projesi bitmek üzere. Bir ay içerisinde tamamlanacak ve ihale hazırlıkları tamamlanacak. Meriç Nehri’nden 734 metreküp/saniye su alacak ki Meriç ve Tunca Nehri’nin oldukça fazla rahatlatacak. Hiç olmazsa nehirlerden geri tepme olmayacak. Bu proje ile beraber Meriç Nehri’nde de temizlik yapıldığında B planımız uygulanmaya girmiş oluyor ve Bulgaristan’ın artık barajları açtı mı, açmadı mı? Önemli olmayacak. Biz kendi çözümlerimizi uygulamış olacağız" ifadelerini kaydetti.

ESARET SONA ERDİ

Edirne’de, 5 bin kişinin sel esareti de sona erdi. Kentte yaşanan sel ve su taşkınlarında, karayolu ile bağlantısı kesilen Karaağaç Mahallesi’ne ulaşım askeri araçlarla başladı.

Yunanistan ile Türkiye ve Edirne Merkezi ile Karaağaç Mahallesi arasında ulaşımı sağlayan Lozan Caddesi’nde sel ve su taşkınlarında tahrip olan bölümlerinin tadilatı devam ediyor. Kentte yaşanan sel ve su taşkınlarında 4 gündür bölgede mahsur olan vatandaşlar, askeri araçlarla taşınmaya başladı.

4 gün sonra ilk kez kent merkezine geçtiklerini belirten Karaağaç sakinleri, kendilerinin ulaşımını sağlayan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne teşekkür etti. DSİ ve belediye ekiplerinin Lozan Caddesi’nde tadilat ve düzenleme çalışmaları devam ederken, Meriç ve Tunca Nehirleri’nin su debilerinin hızla düşüşü devam ediyor.

Marmara Haber