Belediye Kültür Merkezi, Kaymakamlık Hükumet Konağı istiyor

Kapaklı'nın eski Jandarma Karakol Binası yıkıldı. Yıkılan alana Kapaklı Belediyesi Kültür Merkezi yapmak isterken Kapaklı Kaymakamlığı ise Hükümet Konağı'nın yapılmasını is

GÜNDEM 5.02.2015 17:06:00 0
Belediye Kültür Merkezi, Kaymakamlık Hükumet Konağı istiyor

Kapaklı Jandarma Karakolu binası Belediye tarafından yıkıldı. Daha önce aynı bölgede bulunan Beyaz Saray Düğün Salonu’nun da yıkılmasıyla birlikte geniş bir alanın ortaya çıkması hem Kaymakamlığı hem de Belediye’yi harekete geçirdi. Kaymakamlık, yeni hükümet konağının burada yapılmasını isterken, belediye ise bu alana kültür merkezi yapılmasını istiyor.

BELEDİYE BİNASI OLARAK DA KULLANILDI

Kapaklı’nın köy statüsündeyken millet bahçesi olarak bilinen, köy düğünlerinin yapıldığı alanda bulunan köy kahvehanesi, 1986’da Kapaklı’nın belediye olmasının ardından ilk belediye binası olarak kullanılmaya başlandı. Uzun yıllar belediye binası olarak hizmet verdikten sonra, belediyenin şu an kent meydanı olarak kullanılan alandaki binasına taşınması ile birlikte 6-7 yıl süreyle sağlık ocağı olarak hizmet verdi. Yıkılan bina 2000 yılında Jandarma Hizmet Binası olarak kullanılmaya başlanmıştı. 13 yıl Kapaklı’da jandarma hizmet binası olarak kullanılan bina, Jandarma Karakolu’nun Karaağaç’a taşınmasının ardından ise boş kalmıştı. Yaklaşık 2 yıldır kullanılmayan bina şimdi yıkıldı. 

KÜLTÜR MERKEZİ Mİ HÜKÜMET KONAĞI MI

Geçtiğimiz yıl kasım ayında, 25 yıl önce yapılan Beyaz Saray Düğün Salonu’nu  yıkan Kapaklı Belediyesi, bu kez kullanılmayan, son olarak Jandarma Karakol binası olarak hizmet veren binayı yıktı. Belediye,  512 ada 1 nolu parselde bulunan Beyaz Saray Düğün Salonu ve Jandarma Karakolu’nun yerine kültür merkezi yapmayı planlarken, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz’ın ise yıkılan jandarma karakolu binasının yerine Hükümet Konağı yapılmasını istediği öğrenildi. Söz konusu alanda kültür merkezi mi yoksa hükümet konağı mı yapılacağı konusunda ise son kararı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin vereceği belirtildi.

Haber / Ahmet KARDEŞ