Vali Şahin helikopterle incelemelerde bulundu

Edirne'de yaşanan taşkınların boyutunu görmek için Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Belediye Başkanı Recep Gürkan ile birlikte askeri helikopterle havadan incelemelerde bulundu

GÜNDEM 4.02.2015 18:45:00 0
Vali Şahin helikopterle incelemelerde bulundu

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin,  Tunca ve Meriç nehirlerinin neden olduğu taşkın felaketini havadan inceledi. Vali Şahin, 54. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kestanelik Kışlası helikopter pistinden kalkan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait helikopterle taşkın sahasını havadan inceledi.

HAVADAN İNCELEDİ

İncelemelerin ardından bir basın toplantısı düzenleyen Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Belediye Başkanı Recep Gürkan ve İl Afet ve Acil Durum Müdürü Erdoğan Vesek ile taşkının 2'inci gününde değerlendirmede bulundu. Vali Şahin buradaki konuşmasında, devlet olarak üzerlerine düşen görevi 4-4'lük yaptıklarını ve kriz masasının 20 saatlik aralıksız çalıştığını söyledi.

Yaptığı incelemeler sonucunda açıklamalarda bulunan Edirne Valisi Şahin, “Son durumu söylemek gerekirse, su düzeyi 2200'ler seviyesinde tahmin ediliyordu. Saat 02.00 itibariyle su seviyesi 2149 seviyesini gördükten sonra şu an 2012 metreküp saniyeye düşmüş bulunmakta.”dedi.

 

 

KARAAĞAÇ’TA TEDİRGİN OLUNACAK BİR DURUM YOK

Bu durumun sevindirici olmakla beraber daha fazla dikkatli olunması gerektiğini belirten Vali Şahin, “Çünkü Bulgaristan'da mevcut barajların sayısı çok fazla. Bu barajların kapaklarının da açılacağı tahmin ediliyor. Bu açıldığında su seviyesi yine bu seviyeyi koruyacaktır. Biraz önce Tugay Komutanımız ve Belediye Başkanımız ile birlikte saha üzerinde yapmış olduğumuz denetimde her tarafın sular altında olduğunu gördük. Ama sevindirici olan can emniyeti tam anlamıyla sağlanmıştır. Bir kişinin dahi burnu kanamamıştır. Şu andaki rakamlara bakılırsa 142 kişi tahliye edildi bunun dışında 3 polis ve mahsur kalan 6 vatandaş da kurtarıldı. Karşılıklı olarak 16 sorti yapıldı. Sağlık Bakanımız da bir Ambulans helikopter göndermiştir o da acil bir durum için bekletilmektedir. Elimizde gıda stoğu var ancak karşıya ulaştırma işlemleri yine helikopterle önümüzdeki saatler içerisinde ihtiyaç duyulduğu takdirde gerçekleştirilecektir. Şu anda Karaağaç muhtarımızla olan bağlantıda çok fazla ihtiyaçlarının olmadığını öğrendik, fakat ihtiyaç olduğu takdirde hemen göndereceğiz. Yani Karaağaç'ta şu anda tedirgin olacak bir durum yok” dedi. 

YÜKSELECEKMİŞ GİBİ HAREKET EDİYORUZ

Sofya Büyükelçiliği'yle önümüzdeki günlerdeki su seviyesiyle ilgili bilgi akışının devam edeceğini belirten Vali Şahin, “Bu bilgi akışı sağlandığında biz de sizi bilgilendirmiş olacağız. Ben bu 2200 rakamını aşacağını zannetmiyorum suyun artık ama henüz bunu doğrulayan bir cevabı alamadık. Bilgi edindiklerinde bize iletecekler. Biz muteyakkız durumdayız, yükselecekmiş gibi hareket ediyoruz. Yükselmesiyle ilgili pek bir beklentimiz yok. Karayoluyla ulaşımın sağlanması en az 1 hafta sürer gibi geliyor” ifadelerini kullandı. 

 

 

BAŞKAN SABIR İSTEDİ

Belediye Başkanı Recep Gürkan ise toplantıda Karaağaçlı vatandaşlara seslenerek, bir an önce evlerine veya Edirne merkeze gitmek isteyenlerin sabırlı olması gerektiğini vurguladı. Gürkan şunları dedi: “Ulaşımı ancak havayoluyla sağlayabildiğimiz için helikopteri de mümkün olduğu kadar kontrollü kullanmaya çalışıyoruz. Çünkü Edirne'de helikopter yakıtı yok. Acil durumun ne zaman çıkacağı belli olmaz. Vatandaşlarımızdan biraz sakin olmalarını rica ediyoruz. Herkes evine ulaşmak istiyor ama çok acil durumlar ve hastalık durumlarında bunu zaten temin ediyoruz. Ama onun dışında sadece merak kaygısıyla veya bir an önce evime gideyim kaygısıyla ulaşmak isteyen vatandaşlarımızdan biraz daha sabırlı olmalarını istiyoruz.” 

Marmara Haber