Sözde trafiğe kapalı

Araç Trafiğine yasak sokaklarda araçlar çirit atıyor, belediye sadece bakıyor..!

GÜNDEM 23.01.2015 14:43:00 0
Sözde trafiğe kapalı

Çerkezköy Belediyesi tarafından yaklaşık üç yıl önce başlayan yayalaştırma çalışmaları kapsamında belli sokaklar araç trafiğine kapatarak vatandaşların rahat şekilde alışveriş yapmaları hem de gezinti alanı şeklinde düzenlemişti.  Ancak, sokaklarda son aylarda başta motosikletli sürücüler olmak üzere araç sürücüleri, adeta cirit atıyor. Trafiğe kapalı yollarda araçlarıyla boy gösteren sürücüler, yaya vatandaşı çileden çıkartıyor. Yasağa rağmen araç trafiğine kapalı sokaklarda her gün bir çok aracın girip çıkması vatandaşların şikayetine neden oluyor.

YASAK DİNLEMİYORLAR

 Araç trafiğine yasak olan sokaklara, yasağa aldırış etmeyen sürücüler, sokak başlarına konulan dubaların üzerinden araçlarıyla geçiyor. Dubaları kırarak trafiğe kapalı alanlara giren araç sürücülerine de hiçbir kurum yaptırım uygulamıyor. Çerkezköy’de ne belediye, ne de trafik trafiğe kapalı yollara sahip çıkamıyor. Özellikle bu yerlerdeki esnaf, yasağı delenler arasında ilk sırada bulunuyor. İşyerlerine mal ve ürün getirme bahanesi ile canları istediği zaman araçları ile trafiğe kapalı sokağa giren esnaf, yayaların hayatını da tehlikeye atıyor.

MADEM ARAÇLAR GİRECEKTİ NEDEN TRAFİĞE KAPATTINIZ

Trafiğe kapalı yolların bu şekilde kullanılmasına sinirlenen vatandaşlar Çerkezköy Belediyesi’ne tepki gösterirken, “Madem araçların bu sokaklara girmesinin önüne geçemeyecekler neden trafiğe kapattılar. Trafiğe kapalı sanıp yolda yürüyen bir yaya her an bir aracın altında kalma tehlikesi ile karşı karşıya. Yasak delen sürücüler, yasak deldiklerinin farkında olduğu için bu sokaklara girip çıkarken de çok süratli hareket ediyorlar. Bu hızla insan öldürmemeleri kaçınılmaz. Yaşanacak olumsuzluğun sorumlusu Belediye’dir.” diye yakınıyor.

Haber/Seyit SÜREN