Adliye önünde tek kişilik eylem

Dün Çerkezköy Adliye Sarayı önüne gelen bir işçi sendika üyesi olduğu gerekçesi ile işten çıkartıldığını öne sürerek, eylem yaptı.

GÜNDEM 20.01.2015 13:21:00 0
Adliye önünde tek kişilik eylem

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren bir fabrikadan haksız yere işten çıkarıldığını iddia eden bir işçi, Çerkezköy Adalet Saray önünde eylem yaptı.

PANKARTLARLA ADLİYE ÖNÜNE GELDİ

Dün saat 09.30’da Çerkezköy Adalet Sarayı önüne gelen Lokman Tekin adlı işçi, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren bir fabrikadan haksız yere işten çıkarıldığı gerekçesi ile adliye önünde sloganlar attı. BATİS Sendikası’ndan iki temsilci de 33 yaşındaki işçiyi yalnız bırakmadı. “Direne direne kazanacağız” ve “Sendikaya üye olduk işten atıldık” yazılı pankartlarla Çerkezköy Adalet Sarayı önüne gelen Lokman Tekin, “2 yılı aşkın süredir çalıştığım fabrikada, ‘Ahlak ve iyi niyet kurallarına uymama’ gerekçesi ile işten çıkarıldım” dedi.

SENDİKAYA ÜYEYİM DİYE İŞTEN ÇIKARDILAR

Çalıştığı fabrikada gerekli iş güvenliği tedbirlerinin alınmadığını kaydeden Lokman Tekin, “Fabrikada küfür var, mobing var, kayıt dışı ödemeler var. Tüm bu haksızlıklar karşısında BATİS Sendikası’na üye oldum. Yönetim, benim sendikaya üye olduğumu öğrenir öğrenmez bir bahaneyle beni işten çıkardı” dedi.

İŞKUR VE VERGİ DAİRESİ BENİ HAKLI BULDU

Bir haftadır bahse konu fabrika önünde kurduğu çadırda eylem yaptığını söyleyen evli ve bir çocuk sahibi Lokman Tekin, “İşkur ve Vergi Dairesi işten çıkarılmam konusunda fabrikayı haksız buldu. Bugün de buraya fabrikaya karşı açtığım dava için geldim. Tek temennim, diğer arkadaşlarımın da BATİS çatısı altında birleşmesi ve işverenle toplu iş sözleşmesi masasına oturmaktır."diye konuştu.

Haber / Ahmet KARDEŞ