Prinç üreticisi KDV indiriminden memnun kaldı

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Tekirdağ'da verdiği pirinçteki KDV oranının yüzde 8'den yüzde 1'e düşürülmesiyle ilgili müjdesi Trakya'da sevinçle karşılandı.

GÜNDEM 19.01.2015 16:35:00 0
Prinç üreticisi KDV indiriminden memnun kaldı

KDV YÜZDE 8’DEN 1’E İNDİRİLECEK

Başbakan Ahmet Davutoğlu, katıldığı Ak Parti Tekirdağ İl Kongresinde çeltik üreticine müjde verdi. Pirinçte KDV oranının yüzde 8'den yüzde 1'e düşürülmesi konusundaki kararnameyi Bakanlar Kurulu'na getireceklerini dile getiren Başbakan Davutoğlu'nun haberi, çeltik üreticilerini mutlu etti. Keşan Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Emin Meriç, "Bu adımın atılması, bizleri son derece mutlu etti" dedi.

Mehmet Emin Meriç, çeltik üreticisinin diğer üreticilerle rekabet eder bir duruma geleceğini ifade ederek, şunları dedi: "Rekabet bakımından da, diğer mamullerde yüzde 1 olan KDV bakımından da çok sevindirici bir olay. Çeltik’te KDV’nin yüzde 8 olması, maliyetler açısından bizleri üzüyordu. Şu anda çok mutlu ve çok sevinçliyiz. Başbakanımıza çok teşekkür ediyoruz, bizim sesimizi dinlediği için. Ayrıca mazot ve gübrede kilogram bazındaki destekleme artışı müjdesi de verildi. Bunu net olarak anlayamadık ama 9 kuruş olan desteğin en azından ayçiçeği gibi 20-25 kuruşa çıkmasını, mazot desteğinde de dekar başı 5 liraya yakın bir artış bekliyoruz. Hayvancılıktaki destekleri de bekliyoruz. Başbakanımıza bu konuda güveniyoruz. Bizim sesimize tercüman olacak, bizim en azından sıkıntılarımıza çare olacak düşüncesindeyiz. Ama pirinçle ilgili başbakanımız bizleri son derece mutlu etti. Haksız bir rekabetin önüne geçilmiş oldu. Kendilerine teşekkür ediyoruz."

İHA