Paris'ten bisikletle Malkara'ya geldiler

Fransa'nın başkenti Paris'ten bisikletleriyle Avrupa turuna çıkan Yunanlı Charis Agselopoulos ve Christos Karystinos ile Fransız Thibaut Dufour Tekirdağ'ın Malkara ilçesine ulaştı.

SPOR 15.01.2015 18:00:00 0
Paris

KIŞ ORTASINDA BİSİKLETLE DÜNYA TURU!

Dondurucu soğuk hava ve zorlu kış koşullarına aldırmadan pedal çeviren üniversiteli gençler, 3 bin 800 kilometre yolun ardından Tekirdağ'ın Malkara ilçesine geldi. Malkara'da mola veren gençler, günde yaklaşık 100 kilometre yol aldıklarını ifade ederek, değişik kültürleri tanımak istediklerini söyledi.

Gezginci gençler yaptıkları açıklamada, "1 ay önce noel tatilini fırsat bilip bisikletlerimizle kısa bir Avrupa turu yapmayı kararlaştırdık. Fransa - İtalya - Yunanistan güzergahını geçerek Türkiye’ye ulaştık. Buradan İzmit’e kadar gitmeyi düşünüyoruz. Dönüş yolumuz ise Bulgaristan üzerinden olacak. Günde yaklaşık 100 kilometre yol alıyoruz. Amacımız, değişik ülkelerde farklı kültürleri tanımak, insanlarla kaynaşmaktır" dedi.

TÜRK İNSANI GERÇEK BİR KONUKSEVER

Türklerin çok misafirperver olduğunu belirten Yunanlı genç Chtistos Karytinos ise, "Türkler çok sıcak kanlı insanlar. Ekmeğini sizinle hemen paylaşmasını biliyor. Konukseverliğinize hayran kaldık. Gördüğümüz bu sıcak ilgiyi her yerde anlatacağız. Bize Malkara’da eşlik eden Türk basın mensuplarına çok teşekkür ediyoruz."dedi.

Marmara Haber