Çorlu'da restore edilen tarihi belediye binası açıldı

Çorlu Belediyesi tarafından restore edilen tarihi belediye binasının açılışı geniş katılımlı bir törenle gerçekleştirildi.

GÜNDEM 15.01.2015 17:55:00 0
Çorlu

Tarihi Belediye binasının açılışında konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, “Bu güzel günde, güzel bir havada böyle anlamlı bir açılışa gelerek bizleri onurlandırdığınız için şahsım ve belediye çalışanları adına hoş geldiniz diyorum, sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum.”dedi.

Tarihi Belediye binasının restore edilmesiyle ilgili konuşmasını sürdüren Baysan, şunları kaydetti: “Kökeni millattan önce 400 yılına dayanan Çorlu çeşitli medeniyetlerin savunma kalesi olmuştur. Türkler ilk kez Anadolu beylikleri zamanında Trakya'ya geçip bu coğrafyadaki hakimiyetlerine başlamışlardır. 1358 yılında Osmanlı Devleti tarafından fethedilen Çorlu, ilerleyen dönemlerde Anadolu'dan gönderilen Türkmen ve yörük beylerince Türk toprağı haline getirilmiştir. Evliya Çelebi'nin Seyahatname'sinde de yer alan Çorlumuz, Trakya'nın merkezi haline gelmiş olup bu durumu hala devam ettirmektedir. Çorlu'nun tarihçesiyle ilgili geniş kapsamlı bir kitap hazırlanıyor. Tahmin ediyorum; önümüzdeki dönem 1 Kasım'a yetiştireceğiz. 1877 yılında kurulan Çorlu Belediyesi, çeşitli binalarda hizmet verdikten sonra 1903 senesinde Hacı Süleyman Ağa'nın belediye başkanlığı döneminde bu tarihi bina yapılmıştır. Binamızın restorasyonu aslına uygun olarak yapılmıştır. Sağ tarafımızda yaşlılarımızı görüyorum. Birçok kişinin nikahı ve düğünü bu salonda olmuştur. Onlar için anlamlı bir yerdir.” dedi.

 

 

TARİHİ BELEDİYE BİNALARININ RESTORASYONU İÇİN BÜYÜK HAMLE BAŞLATTIK

Başkan Baysan'dan sonra Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak kısa bir konuşmayaptı. Albayrak, “Bu binada görev yapmış tüm belediye başkanlarını rahmetle anıyorum. Hayatta olanlara da teşekkür ediyorum, vermiş oldukları hizmetler için. Tarihi belediye binalarının restore edilmesi için büyük bir hamle başlattık. Dün Süleymanpaşa'da 6 tane restore edilmiş binanın açılışını yaptık. Bu tür çalışmaları diğer ilçelerimizde de yapacağız. Tarihi belediye binasının restore edilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu. Daha sonra Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü de katılımcılara hitaben bir konuşma yaptı. Milletvekili Köprülü yaptığı konuşmada, “Hem Çorlu Belediye Başkanımız, hem de Büyükşehir Belediye Başkanımız güzel tespitlerde bulundular. Gerçekten öyledir. Bir kentte bir şehirde insanlar yaşar. Ama o insanlarla beraber kent de yaşar. Kent de büyür.”dedi.

BELEDİYE BAŞKANLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Daha sonra Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç söz aldı. Kaymakam Kılıç konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Çorlu'ya geleli birkaç ay oldu. Geldiğimde tarihi belediye binasının inşaatı devam ediyordu. Bu binanın restore edilmesinden dolayı belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Çorlu 250 bin nüfusuyla Trakya'nın en büyük yerleşim alanıdır. İş için, aş için 81 ilden gelen vatandaşlar buraya yerleşmişler.Çorlu'da da bu sayı oldukça az. Sanayi gelişirken tarihe de sahip çıkmak gerekiyor. Tarihe sahip çıktığı için belediye başkanımıza tekrar tekrar teşekkür ediyorum.”

 

 

BAYSAN TARİHİ BİNA HAKKINDA BİLGİ ALDI

Açılış konuşmalarının yapılmasının ardından kırmızı kurdele kesildi ve tarihi bina katılımcıların ziyaretine açıldı. Başkan Baysan, protokol mensupları ve katılımcılara tarihi belediye binasını gezdirerek yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Tarihi belediye binasının yenilenmiş yüzü ziyaretçiler tarafından beğeniyle karşılandı. Binayı gezen davetliler Çorlu'ya ait eski fotoğrafların ve resim kursiyerlerinin resimlerinin yer aldığı sergileri de ziyaret etme imkanı buldular.

Açılış töreni Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Habip Korkmaz, Jandarma Komutanı Yzb. Serkan Gürzsoy, Çorlu Emniyet Müdürü Aykut Efe, TESKİ Genel Müdürü Halim Orta, Büyükşehir Belediyesi daire müdürleri ve yöneticileri, ÇTSO Başkanı Enis Sülün, ÇTSO Meclis Başkanı Metin Akgün, resmi kurumların daire amirleri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları, basın mensupları ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.

Marmara Haber