Albayrak'tan Başbakan Davutoğlu mesajı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Başkanlığın da 2015 yılının ilk toplantısı olan Ocak ayı olağan toplantısının 1. oturumunu gerçekleş

GÜNDEM 14.01.2015 13:13:00 0
Albayrak

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Pazar günü Tekirdağ'ı ziyaret etmesi beklenen Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu memnuniyetle karşılayacaklarını söyledi.

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Kadir Albayrak başkanlığında 2015 yılının ilk toplantısını yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kültür Merkezi'nde yapılan Ocak Ayı Meclis Toplantısı gündemin sunulması ile başladı. Mazeret dilekçeleri, yazılı soru önergeleri, belediyede norm ve kadrolara göre yapılan atamalar ve Tekirdağ’ın sorunlarının görüşülmesinin ardından konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Sayın Başbakanımız Pazar günü burada olacaklar. Biz de kendilerini büyük bir memnuniyetle karşılayacağımızı buradan belirtmek istiyorum. Şimdiden kendilerine hoş geldin Tekirdağ’ımıza diyorum" dedi.

ŞİMDİDEN HOŞGELDİN DİYORUM

Haziran ayında yapılacak genel seçimleri hatırlatan Başkan Albayrak, tüm siyasi partilere başarılar dileyerek, "Milliyetçi Hareket Partisi İl Kongresi düzenlendi. İl başkanı seçildi, onlara hayırlı olmasını diliyorum. Onların da Tekirdağ için güzel çalışmalar yapmalarını diliyorum. Önümüzdeki pazar günü de Adalet ve Kalkınma Partisinin İl Kongresi var. Onlara da başarılar diliyorum. Sayın Başbakanımız Pazar günü burada olacaklar. Bizim de kendilerini büyük bir memnuniyetle karşılayacağımızı buradan belirtmek istiyorum. Şimdiden kendilerine hoş geldin Tekirdağ’ımıza diyorum" ifadelerini kaydetti.

 

 

KARARLARIN OY BİRLİĞİ İLE ALINMASI BENİ MEMNUN EDİYOR

Büyükşehir meclisinin tarihi bir meclis olduğunu dile getiren Başkan Albayrak, "Geldiğimiz noktaya kadar 9 toplantı yaptık. Beni de mutlu eden burada aldığımız kararların yüzde 90 ve 95’e yakınının oy birliğiyle alınmış olması. Ve aynı duygularımı ve dileklerimi 2015 yılında da Allah nasip ederse takip eden senelerde de böyle olacağı düşüncesiyle güzel çalışmalar diliyorum. Bu Büyükşehir Belediye Meclisi, siyasi rant beklentilerinin olmadığı meclis olacaktır. Hizmetlerden sadece ve sadece halkımız faydalanacaktır" şeklinde konuştu.

BİRLİK İÇİNDE ÇALIŞACAĞIZ

Tekirdağ’ın çok ciddi sorunları olduğunu söyleyen Başkan Albayrak, "Özellikle 2015 yılında Büyükşehir Belediye Başkanı olarak haftanın iki günü merkezde veya iki ve üç günü dışarıda tam gün çalışmaya çalışacağım. Ve gittiğimiz yerde de yine tüm siyasi partileri ziyaret ediyoruz. Kendi hizmet binalarımızı ziyaret ediyoruz. Perşembe günü de Allah nasip ederse Marmara Ereğlisi Belediyesini ziyaret edeceğiz. Ben tekrar söylüyorum. Tüm milletvekillerimizi arıyorum Tekirdağ’ın sorunları için. Ankara’ya gittiğimizde tüm milletvekillerimiz dolaşacağız, gezeceğiz. Herkesten bu konuda taşın altına ellerini koymalarını istiyoruz. Bütün siyasi partilerden mevcut 60 meclis üyemizin de birlik ve beraberlik çerçevesi içerisinde aynı çalışmaları yaptıklarını görüyorum. Bu umutlarla, 2015 yılının Tekirdağ’ımız için halkımız için güzel çalışmalara vesile olmasını diliyorum" dedi. 

DENETİM KOMİSYONU SEÇİLDİ

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Denetim Komisyonu seçimi de yapıldı. Seçimde Denetim Komisyonu’na Varol Türel, Mustafa Özdemir, Ensar Sivri, Sami İkizler ve Ersin Çolpan seçildiler. Meclis’e, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın yanı sıra Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, ilçe belediye başkanları ve meclis üyeleri katıldı.