Ters dönen yolcu otobüsü ile ilgili açıklama yapıldı

Edirne Belediye Başkanlığı, önceki gün yaşanan kar yağışı sonucu meydana gelen trafik kazaları ve kentin genel durumu hakkında bilgilendirme açıklaması yaptı. Belediye, özellikle ters dönen toplu ul

GÜNDEM 13.01.2015 13:25:00 0
Ters dönen yolcu otobüsü ile ilgili açıklama yapıldı

ARAÇLA İLGİLİ HERHANGİ BİR TUTANAK YOK

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından, 13 yolcunun hafif şekilde yaralandığı toplu taşıma aracı kazası ve kentin genel durumu ile ilgili yapılan açıklamada, "Edirne'de başlayan ani kar yağışı nedeniyle bugün saat 11.30 sularında ETUS 'ta çalışan 22 M 0177 plakalı toplu taşıma aracı kaza yaparak devrilmiştir. Bu araçta şoför ile birlikte 13 kişi hafif yaralanmış ve hastanede tedavi altına alınmıştır. Belediye Başkan Yardımcımız Dr. Ertuğrul Tanrıkulu olay yerinde ve hastanede mağdur olan vatandaşlarımızla birebir ilgilenerek, Belediye Başkanımız Recep Gürkan adına geçmiş olsun dileklerini iletmiştir. Yaralıların durumu iyi olup kısa sürede taburcu olmaları beklenmektedir. 22 M 0177 plakalı aracın gerek belediye başkanlığımızca verilen çalışma izinlerinde, gerekse diğer evraklarında, muayenelerinde bir eksiklik bulunmadığı gibi, son iki yıl içinde bu araç hakkında düzenlenmiş herhangi bir ihlal tutanağı da bulunmamaktadır.”denildi.

DİĞER SÜRÜCÜLER UYARILDI

Araç şoförü ve yolculara geçmiş olsun dileğinde bulunulan açıklamada, Belediye’nin diğer sürücüleri de uyarılarak, “Sürücülerimizi bunun gibi kazalara karşı dikkatli olmaya davet ediyoruz. Yurttaşlarımızın da kış şartlarına uygun olmayan araçlarla trafiğe çıkmamaları en az alınan tedbirler kadar önemlidir. Yurttaşlarımızdan bu konuda bizlere yardımcı olmalarını bekliyoruz. Belediye Başkanlığımıza bağlı ekiplerimiz 24 saat boyunca kar ve buzlanmaya karşı mücadele edecek şekilde gerekli hazırlıkları tamamlamıştır. İhtiyaç olan tüm noktalara anında müdahale edilmektedir" ifadelerine yer verildi.

ETUS BAŞKANI: ÜZÜNTÜ DUYDUK

Bu arada, Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Giyik de bir açıklama yaparak, sistemlerine ait aracın kar yağışı nedeniyle trafik kazası geçirmesinden dolayı üzüntü duyduklarını söyledi. 

ETUS araçlarının Edirne halkına hizmet için, hava koşulları ne olursa olsun çalıştığını hatırlatan Giyik, kentte yaşanan kar yağışının ardından kaza yapan araçları ile ilgili, "Bizler ve araçlarımız, şartlar ne olursa olsun halkımızın hizmeti için, sıcak-soğuk, kar-buz demeden yollardayız. Bugün de sistemimize dahil bir aracımız, ani kar yağışıyla birlikte üzüntü verici bir kaza yaşamıştır. Öncelikle belirtmek isterim ki, yaşanan bu kazadan ötürü büyük üzüntü duymaktayız. Ancak tek tesellimiz, yolcularımızın sağlık durumlarının iyi oluşu ve can kaybı olmayışıdır. Bugün, yaşanmasını arzu etmediğimiz kaza hadisesi, tamamen hava şartlarıyla ilgili olup, söz konusu aracımızın herhangi bir yasal eksikliği ve donanımsal eksikliği bulunmamaktadır. Edirne Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS) olarak, bu tür üzücü olayların bir daha yaşanmamasını diler, saygılarımı sunarım" ifadelerini kaydetti.

Marmara Haber