Kapaklı'da okullarda neler oluyor?

Kapaklı Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Orta Öğretim Teşiklatları Başkanı Korhan Ogan ilçedeki okullarda, PKK ve DHKP-C ye bağlı grupların ülkücü gençlere yönelik tehditlerde bulun

GÜNDEM 12.01.2015 22:20:00 0
Kapaklı

Kapaklı Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Orta Öğretim Teşiklatları Başkanı Korhan Ogan yazılı olarak yaptığı basın açıklaması ile ilçedeki okullarla ilgili korkutucu iddialar ileri sürdü. Korhan Ogan, “Ülke genelinde üniversitelerde başlatılan olaylar Ülkücü Harekete karşı nasıl örgütleşme ile tahrik varsa artık orta öğretim okullarında yani liselerde de vardır. Bu örgütleşmeler Kapaklı için tehdit oluşturmaya başlamıştır.”dedi.

TEHDİT VE TAHRİKLER ARTMIŞTIR

Okullarda PKK ve DHKP-C’ye bağlı örgütlerin okullarda öğrencilere yönelik dağıttığı bildirileri de basın açıklamasında sunan Ogan, “Orta öğretim teşkilatımıza bağlı öğrencilerimize yapılan tehditler ve tahrikler artmış, sabrımızı zorlamaktadır.

Okul yönetimlerinin ve yönetmeliğinin öğrenciler üzerinde bu tür konularda etkileri ve araştırmaları yetersizdir. Okullarda PKK ve DHKP-C ye bağlı gruplar hızla örgütleşmektedir. Tüm öğrencilerimizi ‘Öğrenci Düşüncesi’ ile etkilemektedirler.”dedi.

KENDİ ADAMLARINA UYUŞTURUCU SATTIRIYORLAR!

Okullarda uyuşturucu satıldığını öne süren Ogan, şöyle devam etti: “Mesela; birlik olursak disiplin soruşturmalarını kaldırtabilir, devamsızlıkları uzatabilir, okul giysileri üstündeki baskıları kaldırtabilir veyahut ulaşımı ücretsiz yapabiliriz gibi öğrencilerin aklından geçen ve hoşlarına gidecek vaatler ile onları etkilemektedirler. Okullarda kendi adamlarına uyuşturucu sattırıp, ‘Okullarda uyuşturucu sattırmayız’ diyerek kendi adamlarına saldırarak öğrencilerin gözünde cazibe kazanmaktadırlar. Öğrencilerimiz sabah okula gittiğinde örgüt propagandası içeren vaat veren broşür ve afişler ile karşılaşmaktadır.”

TAHRİKLER ARTARSA SESSİZ KALMAYIZ

Ülkücü Hareket olarak, eğitimden yana olduklarını vurgulayan Ogan, şunları kaydetti:  “Yıkıcı değil yapıcı olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyoruz. Başkalarının kurduğu senaryoda figüran olmayacağımızı, Ülkücü Hareket’in yazmadığı senaryo dışında rol almayacağımızı belirtmek istiyoruz. Fakat, ülkücü öğrencilerimize yapılan tahrikler manevi yönden hassas konularda yapılmaktadır. Bizler bugünkü sıkıntıların biteceğine inanarak sabretmekte, milletimizin ve öğrencilerimizin bekasını düşünerek sıkıntılar üzerinde öğrencilerimize sadece öğüt, manevi konularda eğitim vererek ve okuldaki derslerine yardımcı olarak izlemeyi tercih etmekteyiz. Fakat, Öğrencilerimize herhangi bir şekilde şiddetli bir saldırı olup tahrikler artarsa, yetkililer sessiz kalıp olayları sadece izlemek ile yetinirlerse, hiçbir öğrencimizi sahipsiz bırakmayacağımızı sabır taşının çatlayacağını Türkiye’nin ve Kapaklı’nın en büyük gençlik teşkilatı olarak buradan kamu oyuna bildirmek istiyoruz.”

AİLELERE ÇAĞRI

Kapaklı Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Orta Öğretim Teşiklatları Başkanı Korhan Ogan açıklamasını ailelere tavsilerde bulunarak tamamladı: “Aileleri çocukları üzerinde iletişim sağlamaya davet ediyor, çocukları ile çocuklarının arkadaşlarını korumalarını ve takip etmelerini istiyoruz. Bizler bizim tebamız olsun olmasın her Müslüman Türk gencini kendi kardeşimiz bilip eğitim ve normal yaşantılarında her zaman birlik ve beraberlik çerçevesinde yaşamaya çalışıyor, hayatlarına nizam vermek için mücadele ediyoruz. Varlığımız Türk varlığına armağan olsun.”

Marmara Haber