Edirne'de en güzel köy seçilecek

Edirne Valiliğinin girişimleri ve İl Özel İdaresi'nin koordinatörlüğünde 'Yaşamayı Seviyorum, Köyümü Güzelleştiriyorum' projesi hayata geçiriliyor.

GÜNDEM 11.01.2015 13:50:00 0
Edirne

EN GÜZEL KÖY SEÇİLECEK

Proje kapsamında, merkez ve ilçelerde bulunan köyler, oluşturulacak komisyon tarafından oylanacak ve dereceye giren köylere ödülleri, 5 Haziran 2015’te Çevre Günü’nde verilecek. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’in başkanlığında, Edirne İl Özel İdaresi koordinatörlüğünde, kırsal alanda görüntü kirliliğinin azaltılmasını, sosyal yaşam seviyesinin yükseltilmesine destek olmak ve kırsal alanda sivil katılımı güçlendirmek için Edirne İl Özel İdaresi tarafından 'Yaşamayı Seviyorum, Köyümü Güzelleştiriyorum' projesi hayata geçiriliyor.

Projesi kapsamında Edirne İl Özel İdaresi ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü personellerinden oluşan değerlendirme komisyonu ile merkez ve ilçe kaymakamlıklarından çalışma grupları oluşturularak, ocak ayı itibariyle merkezde ve ilçe kaymakamlıklarında proje tanıtım toplantıları yapılacak.

Edirne Valiliği’nden yapılan açıklamada, "Proje tanıtım toplantılarının sonucunda, çalışma grupları, köy muhtarları ve köy halkı ile ortaklaşa çalışmalara başlatılacağı bildirildi. “Yaşamayı Seviyorum, Köyümü Güzelleştiriyorum” projesi kapsamında merkezde oluşturulan değerlendirme komisyonu tarafından merkez ve ilçe köylerinden her birinde 1., 2., 3. ve ayrıca mansiyon sahipleri belirlenecek. Değerlendirme komisyonu tarafından belirlenen ödül alacak köylere, ödülleri 5 Haziran 2015 Çevre Günü'nde düzenlenecek tören ile teslim edilecektir." ifadelerine yer verildi.

Marmara Haber