Keşan Belediye Başkanı 2014'ü değerlendirdi

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, 30 Mart 2014 tarihinde göreve geldiği 3. dönem belediye başkanlığından 31 Aralık 2014 tarihine kadar yapılan çalışmalarla ilgili olarak makamında bir basın toplant

GÜNDEM 8.01.2015 15:32:00 0
Keşan Belediye Başkanı 2014

YAĞMUR SUYU PROJESİ BİTİRİLDİ

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, ilk olarak Yağmur Suyu Projesi’ni anlatarak toplantıya başladı. Özcan, “Keşan Belediyesi’nin ağırlıklı olarak 2014 yılında temel altyapı hizmetlerini bitirme konumuna geldi. Seçimlerden önce başladığımız Yağmur Suyu Projesi kasım ayı itibariyle bitirildi. Sadece Rasim Ergene Caddesi’nde 6-7 tane logar kaldı. Bu arada ana kolektörler dediğimiz arıtma tesislerine kadar gidecek olan ana kolektör imalatlarını tamamladık. Bu bağlamda İpsala yolu kanalizasyon şebekesi, birlik sanayi sitesi kanala şebekesi dikey yol geçişi kaldı. Bunun için Dörtyoldaki çalışmaların bitmesini bekliyoruz.”dedi.

ATIK SU ARITMA TESİSİLERİMİZ DSİ TARAFINDAN YAPILIYOR

Dörtyol kavşağındaki kavşak çalışmaları nedeniyle Destek Kıtaları Kavşağı’nda Kadıköy Barajı’ndan gelen ana boru hattını deplase etmek zorunda kaldıklarına vurgu yapan Özcan konuşmasına şöyle devam etti: “Kavşak çalışmaları tamamlandıktan sonra boru hattımızın yüzde 80’ini tamamladık. Bu arada 30 Mart’tan bu yana 140 bin metrekare parke taş döşeme işini tamamladık. Bunun maliyeti 2 milyon TL’ye yakın. Bunun 30 bin metrekaresi Erikli Sahili’ne geri kalanı ise Keşan içersine yapıldı. Katı atık tesislerimiz yüzde 90 seviyesinde bitmiş olup Mart-Nisan aylarında burası tamamlanacak. Keşan eski çöplüğünün rehabilitasyon ihalesi yapılmış olup, yer teslimi gerçekleşti. Sanıyorum ki müteahhit 1-2 ay içersinde inşaata başlayacak. Atık su arıtma tesislerimiz DSİ eli ile yapılıyor. 30 yılda geri ödeyeceğiz. Yaklaşık 17 Milyon TL’lik bir iş. 20 Kasım 2014 de bize teslim edilecekti. Müteahhit süre uzatma almış. Bunun tamamlanması da bahara kaldı.”

Yaklaşık 550 ton sıcak asfalt ürettiklerini söyleyen Özcan, “Sezon açıldıktan sonra Nisan-Mayıs ayında tüm cadde ve sokaklarımızda asfalt çalışmalarımıza büyük yoğunluk vereceğiz.”dedi.

İZZETİYE MAHALLESİ’NİN SU PROBLEMİ ÇÖZÜLDÜ

İzzetiye Mahallesi’nin su problemini de çözdüklerini kaydeden Özcan, “Mahalle bize katılmazdan önce çalışmalara başlamıştık. Önce geçici olarak Keşan şebekesinden bir hatla besledik. Daha sonra İzzetiye’nin kuzey kısmında dağlık bölgede su kaynağı bulduk. Cazibeyle bu su kaynağını elektrik hattı çekerek 100 Bin TL harcadık. Bu suyu Mahallemize getirdik. Şu anda İzzetiye Mahallesi’nin su problemi çözülmüş durumdadır.”diye konuştu.

PAŞAYİĞİT MAHALLESİ KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİ’NE BAĞLI

Başkan Özcan diğer bazı mahallelerdeki son durum hakkında da bilgiler vererek şunları kaydetti: “Paşayiğit Mahallemiz Köylere Hizmete Götürme Birliği’ne bağlı olduğundan,orada yılbaşı öncesi sondaj çalışmamız oldu, sonuçlarını bekliyoruz. Yakın zamanda Paşayiğit Mahallemiz’de büyük su kesintileri ve sorunları oldu. Haftada 2-3 gün arızalar oluyor. Birlik herhalde yetişemiyor bu arızalara. Paşayiğit’i de bağımsız bir su şebekesine kavuşturmayı hedefliyoruz. Pazaryeri inşaatımız seçimlerin ardından müteahhit firma yüzünden 4 aylık bir gecikmeye maruz kaldı. Yaklaşık 3 aydan bu yana toparladılar. Sanıyorum 2015 yılı Temmuz ayı sonu ağustos ayı başı gibi içine girilecek konuma gelecek.”

YENİ HAYVAN BARINAĞI YAPACAĞIZ

Başkan Mehmet Özcan, yeni bir hayvan barınağı yapacaklarını belirtirken, “Daha önce hazineden aldığımız ve mezbahaya yakın olan yerimiz uygun olmayacağından dolayı GÜNEKAB tesislerimizin hemen karşısındaki 60 dönümlük alan şu anda son aşamaya geldi. Keşan Belediyesi Köpek ve Hayvan Barınağımız’ı buraya yapacağız. Hafriyat atıkları için eski taş ocaklarının olduğu yeri meclis kararından geçirdik. Onu da son aşamasına getirdik, o da sonlanmak üzere. Ayrıca hazine bizden ne kadar kira bedeli isteyecek onu görüp meclisten tarifelerimizi geçireceğiz. Yayla için biyolojik arıtma değil de elektrofiligasyon denen daha değişik bir teknoloji ile inşa edilecek arıtma tesisi, ihale arifesindeyiz. Sanıyorum haziran sonu temmuz ayı başı gibi Yayla Sahili de ‘Pis Su Arıtma Tesisleri’ne kavuşmuş olacak. Teknik altyapısı hazır.”açıklamalarında bulundu

YENİ OTOBÜS TERMİNELİ ÇALIŞMALARIMIZ VAR

Başkan Mehmet Özcan yeni otobüs terminali yapacakları bilgisini de vererek, “Meydanla ilgili proje çalışmalarımız sürmekte. Bu ara yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin de taslak projeleri yakında elimizde olacak. Daha önce festival alanı olarak kullandığımız yerin de 10 bin kişilik bir amfi tiyatro projelendirme çalışmaları da sürüyor. 1984 yılı imar planları revizyon işi  devam etmekte olup sanıyorum şubat ayı itibariyle veriler elimizde olacak. Bu veriler elimize ulaştığında Mimarlar ve Mühendisler Odası’nı toplayıp planlar üzerinde ortak bir görüşmeler yapacağız. Yaz için kullanacağımız malzemelerin ihaleleri gerçekleşmekte. Kış için hazırız. Geçen hafta küçük bir sınavdan geçtik. Yakıtımız var. Tuzumuz var, solüsyonumuz var. Aletlerimiz var, ola ki ekstra durumlarda nerden ilave malzeme alacağımızı planlarımız var. 2014 yerel seçimlerinden bu yana bilmiyorum ama Trakya’da herhalde bizim çapta olup da bu kadar 140 bin metrekare paket taş işi yapan belediye yoktur. Bu aralar artık altyapı işimiz kalmadı.2 bin 500 adet sokak hayvanını kısırlaştırdık.”dedi.

GAZETECİLERİN SORULARINI YANITLADI

Başkan Özcan basın mensuplarının “Bu terminalin işletmesini birine verecek misiniz?” şeklindeki sorusu üzerine uzunca bir yanıt verdi: “ Şu an daha proje hazırlıyoruz. Tabi ki ben orada belediye insiyatifinde Edirne gibi yaparsam biz şalvar giyelim o zaman. Oranın tamamıyla idaresi belediyenin elinde olacaktır. Bunun dışında başka bir şey aklımın ucundan bile geçmez. Burada şimdi meydan projesi  yapacağız. Burada köy minibüsleri geliyor.2016 yılına kadar Karayolu Taşımacılık Kanunu’na göre ilçelerden, köylerden gelen bütün araçların ana terminalde toplanması gerekecek. Şimdiden daha hem buraya meydan yapacağız. Burası yıkıldığı zaman diğeri ne olacak mevcut terminalimiz yetmiyor. Belki yer altına değişik bir sistem olacak orada. Ama her ne hikmetse bir takım  tevatürlerde bulunuyorlar. Daha geçen söylentiler çıktıktan 1 hafta sonra İstanbul’dan Pazaryeri Projesini çizen mimarları çağırdım. Böyle bir şeye niyetimiz var gel bir çalışma yap. Daha projem elimde değil yok falanca almış yok filanca almış. İhaleyi yapsam sizin haberiniz olmaz mı sevgili basın mensupları?  Şartnameyi görmez misiniz?  Böyle saçmalık olur mu?  Babamın malı değil ki ilansız bir ihale yapayım. Kaldı ki büyük çaptaki ihaleleri bütün şirketler takip ediyor. Çıkacak ihalesini hazırlayacağım, basına duyuracağız.Ulusal basında ihalesi çıkacak Kamu İhale Kurumu’na gidecek. İhale tarihinde geleceksiniz fotoğraflarını  çekeceksiniz. Meclisimiz’den bir karar alacağız. Tümüyle kendi elimizle mi kullanacağız, yap işlet devret modeliyle mi yapacağız. Meclisten geçmeden var mı böyle bir kararımız yok! Hedefimiz oraya iyi bir terminal yapmak. Ama hiçbir zaman belediyenin gücünü böyle bir insiyatifini başka metotlarla yapmış olsak kesinlikle belediyenin dışında bir güce bırakmaya niyetimiz yok!” 

Marmara Haber