Kaymakamlık kısa sürede çok yol aldı

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz kısa süre önce ilçede hizmet verir hale gelen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Tüketici Hakem Heyeti ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri'

GÜNDEM 7.01.2015 15:33:00 0
Kaymakamlık kısa sürede çok yol aldı

TOPLAM 827 BİN TL YARDIM YAPILDI

Kapaklı Kaymakamlığı Sosyal Hizmetler Müdürlüğü aracılığıyla ilçedeki 320 ihtiyaç sahibi aileye kömür yardımı yapıldığını ifade eden Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, “654 aileye toplamda 100 bin TL’lik gıda yardımı yapıldı” dedi. Kaymakam Gürbüz, “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından engelli aylığı, yaşlı aylığı ve şartlı eğitim yardımı kapsamında toplam 827 bin TL yardım yapıldı. Bu yardımlardan 2 bin 238 vatandaşımız faydalandı. Yeni kurulmuş olan müdürlüğümüzün yaptığı yardımların birkaç ayda 827 bin TL’yi bulması, henüz ulaşamadığımız ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız da göz önüne alındığında yıllık yardım miktarının 2 milyon TL’yi bulacağını tahmin ediyoruz” diye konuştu.

TÜKETİCİ HAKEM HEYETİNE 9 BİN 778 MÜRACAAT OLDU

Kapaklı Kaymakamlığı bünyesindeki Tüketici Hakem Heyeti’nin çalışmalarına yaklaşık 9 ay önce başladığını söyleyen Gürbüz, “Bu zamana kadar toplam 9 bin 778 müracaatın 3 bin 450’si hakkında karar verildi. Kalan 6 bin 328 dosya ise Tüketici Hakem Heyetimizce değerlendirmeye alındı. Şu aşamada bankalardan gelecek olan savunmalar bekleniyor. Akabinde vakit kaybetmeden o dosyalarla ilgili kararlar da yazılacak” dedi. Gürbüz, “2 ay içinde bu dosyaların da kararları yazılmış olacak. Vatandaşlarımız Tüketici Hakem Heyetine sadece 2 bin TL tutarında olan dosyalar için başvurabilir. 2 bin TL üzerinde olan davalar yetkili mahkemeler tarafından neticeye bağlanıyor” dedi.

252 İŞLETME DENETLEDİ

Kapaklı Kaymakamlığı Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce 252 gıda işletmesinin denetlendiğini sözlerine ekleyen Kaymakam Gürbüz, “12 işletmeye hijyen şartlarına uymadıkları için süre verildi. Müdürlüğümüz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı talimatları doğrultusunda hazırlanan denetim planında rutin olarak denetimler gerçekleştiriyor. Denetimler sonucunda 12 işletmeye asgari teknik hijyen şartlarını yerine getirmeleri için süre verildi.”ifadelerini kullandı.

Haber / Ahmet KARDEŞ