Meriç'in kumu İstanbul'a nakledilecek

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, İl Genel Meclisi'nin Ocak ayı toplantısına katıldı. İl Genel Meclisinde konuşma yapan Vali Şahin, Meriç Nehri kumunun İstanbul'a nakli ile ilgili olarak Bakanlar Kuruluâ€

GÜNDEM 7.01.2015 12:58:00 0
Meriç

BAKANLAR KURULU’NA SUNULDU

Önümüzdeki hafta içinde kararın çıkmasını beklediklerini kaydeden Vali Şahin, "Meriç kumunun nakli ile ilgili bugün Bakanlar Kuruluna iletildi. Önümüzdeki hafta içinde Bankalar Kurulu’ndan bu konuyla ilgili kararın çıkmasını tahmin ediyorum. Perşembe günü de Devlet Demir Yolları Genel Müdürüyle görüşmek üzere Ankara’ya gidiyorum. İnşallah bu Meriç Nehri’nden çıkan kumun İstanbul’a nakli kesinleştiğinde bizim için son derece iyi olacak. Meriç Nehri kumu kaliteli ve kalın bir kum çıkıyor. Yaklaşık nehrin 20 metre altından kum çıkarılıyor. Bu aynı zamanda nehrin temizlenmesi anlamında bir kazanımdır. Bu işin kaymağını asıl İstanbullular yiyecek, çünkü bu kadar kaliteli kumun inşaatlarda kullanılması sağlamlığı artıracaktır." dedi.

İLK DEFA KÖYLERDE İMAR PLANI ÇALIŞMASI BAŞLATACAĞIZ

2014 yılında yatırım için 9 milyon TL harcandığını dile getiren Vali Şahin, "2015 yılında yatırım için harcayacağımız para 34 milyon TL olacak. Bu yatırım harcamalarının büyük bir çoğunluğu yol çalışmaları olacak. 2015 yılı ilimiz için atak bir yıl olacak. Bu yıl ilk defa köylerde imar planı çalışması başlatacağız. Bana 2 dediler ama 3 köyü içine alarak imar planı çalışması başlatmış oluruz. Önümüzdeki ayda imar planı için ihalelerle başlayacağız. Belki de Türkiye’de ilk defa köylerde imar planı çalışması yapılan il olacağız" ifadelerini kullandı. 

İha