Cumhurbaşkanı Erdoğan Şehit ailesine başsağlığı diledi

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, önceki gün Karaağaç'ta toprağa verilen Şehit Emrah Çalkın'ın baba evine taziye ziyarette bulunduğu sırada postacı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğ

GÜNDEM 6.01.2015 17:46:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan Şehit ailesine başsağlığı diledi

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, vatani görevini yaptığı Şanlıurfa’da Akçakale Hudut Karakolu’nda şehit olan ve önceki gün Karaağaç’ta son yolculuğuna uğurlanan Şehit Piyade Er Emrah Çalkın’ın baba evine beraberindeki daire amirleri ile birlikte taziye ziyaretinde bulundu. Taziye ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gönderilen taziye notu, postacı tarafından Şehit Babası İrfan Çalkın’a teslim edildi.

BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, İlçe Müftüsü İsa Aktaş ve Kapaklı Kaymakamlığı Daire Amirleri, dün saat 14.30’da Şehit Piyade Er Emrah Çalkın’ın evine taziye ziyaretinde bulundu. Şehidin 75 yaşındaki dedesi Siya Ahmet Çalkın’a başsağlığı temennisinde bulunan Kaymakam Gürbüz ve beraberindekiler, şehit yakınlarına Allah’tan sabır diledi.

ŞEHİDİN İKİ KARDEŞİ MEMUR OLACAK

Kemik erimesi rahatsızlığı bulunan Şehit dedesi Siya Ahmet Çalkın’a acil şifalar dileyen Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, “Ölüm Allah’ın emri. Fakat ölümün kutsal bir vazifenin yerine getirilmesi sırasında gelmesi her kula nasip olmaz. Oğlunuz Şehit oldu. Bu vesile ile sizlere sabır diliyorum” dedi. Devlet’in şehitlerine çok büyük önem verdiğine dikkat çeken Kaymakam Gürbüz, “İnşallah Şehidimizin iki kardeşi en kısa zamanda Devlet Memuru olarak işe başlayacak” ifadelerini kullandı.  

ACIMIZ ÇOK BÜYÜK

İlçe Müftüsü İsa Aktaş’ın Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualarının ardından Kaymakam Gürbüz ve beraberindekiler, Şehit Babası İrfan Çalkın’ın taziyeleri kabul ettiği Karaağaç Kahvesi’ne geçti. Burada da kısa bir konuşma yapan Kaymakam Gürbüz, “Acımız çok büyük. Biz de sizlerle aynı acıyı paylaşıyoruz. Genç bir insanın ölümüne sabretmek çok zor, fakat bir Mehmetçiğin şehit oluşuna sabretmek daha da zordur. Bugün buraya bütün daire amirlerimizle birlikte geldik. Bundan sonra Emrah yalnız sizin değil, bizlerin de bir evladıdır. Sizden isteğimiz O’nun yerine bizleri koymanızdır. Biz her zaman yanınızda olacağız” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI TAZİYE NOTU GÖNDERDİ

Ziyaret sırasında taziyelerin kabul edildiği Karaağaç Kahvesi’ne gelen Postacı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Şehit Babası İrfan Çalkın’a gönderilen notu teslim etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, notunda şu ifadelere yer verdi: “Ülkemizin güvenliği, halkımızın huzuru için yüksek bir vazife şuuruyla görev yapmakta olduğu sırada şehit düşen kıymetli oğlunuz Emrah Çalkın için Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Bu elim haberin hepimizi derinden üzdüğünü belirtiyor, sizlerin şahsında merhumun kederli ailesine ve yakınlarına sabır ve metanet diliyorum.”  

Haber / Ahmet KARDEŞ