1911 Çerkezköyspor umduğunu bulamadı

Süper Amatör Ligde mücadele eden 1911 Çerkezköyspor deplasmanda Çorlu Gençlerbirliğispor'a ikinci yarıda yediği tek golle boyun eğdi

GÜNDEM 5.01.2015 17:17:00 0
1911 Çerkezköyspor umduğunu bulamadı

Süper Amatör Lig’e iddialı giren 1911 Çerkezköyspor bu haftada yenilgiyle tanıştı. Deplasmanda karşı karşıya geldiği Çorlu Gençlerbirliğispor’a ikinci yarıda yediği tek golle boyun eğen 1911 Çerkezköyspor ağır bir yara aldı.

ÇORLU’DA OYNANDI

Pazar günü saat 13.00’de Çorlu General Basri Saran Stadyumu’nda oynanan karşılaşmaya 1911 Çerkezköyspor, Muzaffer, Ziya, Tuna, İsmail, Tolga, Vedat, Bahadır, Oğuz, Gençağa, Gökhan, Şafak kadrosu ile çıkarken, Çorlu Gençlerbirliğispor ise sahaya İlkay, Çağatay, Atalay, Abdullah, Özkan, Emrah, Bektaş, Mustafa, Salih, Yusuf ve Bülent 11’i ile çıktı.

EV SAHİBİ İYİ BAŞLADI

Karşılaşmaya ev sahibi ekip Çorlu Gençlerbirliğispor daha etkili başladı. Henüz onuncu dakikada önemli bir fırsattan yararlanamayan ev sahibi ekip, sağ kanattan gelişen atakta Yusuf’un pasında topla buluşan Bülent’in vuruşu üstten auta çıktı.

 

Rakibi karşısında savunmada hata yapmayan 1911 Çerkezköyspor 12’inci dakikada önemli bir fırsat yakaladı. Sağ kanattan seri bir şekilde ilerleyen Oğuz Kaptan topu Şafak’a aktardı. Şafak’ın sağdan sert vuruşunu kaleci İlkay mükemmel şekilde kornere çeldi.

İLK YARI BERABERE TAMAMLANDI

Karşılaşmanın 32’inci dakikasında ev sahibi ekip Çorlu Gençlerbirliğispor etkili geldi. Sağ kanattan gelişen atakta topla buluşan Bülent Çakmak’ın vuruşunu Muzaffer kontrol etti. Karşılaşmanın ilk devresinin ilerleyen bölümlerinde tansiyon yükseldi. 38’inci dakikada ise gelişen 1911 Çerkezköyspor atağında Gençağa’nın vuruşu az farkla auta çıktı. İlk devrenin kalan dakikalarında gelişen ataklarda da gol gelmeyince karşılaşma barebere tamamlandı.

İKİNCİ YARI GOL GELDİ

Karşılaşmanın devre arasında iki takımın taraftarları arasında tartışmalar çıktı. Tribünlerden birbirlerine yabancı madde atan iki gruba polis müdahalede bulunarak, yatıştırdı. Polisin araya girmesi ile sakinleşen taraftarlar takımlarını desteklemeye devam ettiler. Karşılaşmanın ikinci devresine ev sahibi ekip Çorlu Gençlerbirliğispor ilk yarıda olduğu gibi hızlı başladı. 49’uncu dakikada Mustafa’nın pası ile hareketlenen Bülent kaleci Muzaffer’i geçerek topu ağlarla buluştururken, Çorlu Gençlerbirliğispor 1-0 öne geçti.

1911 GOLDEN SONRA HAREKETLENDİ

İkinci yarının başında gelen golle birlikte mağlup duruma düşen 1911 Çerkezköyspor ilerleyen dakikalarda beraberlik için yüklendi. 54’üncü dakikada Gökhan Küçük’ün pası ile hareketlenen Bahadır’ın vuruşu auta çıktı. Sağlı sollu ataklarla gol arayan deplasman takımı 1911 Çerkezköyspor 57’inci dakikada etkili geldi. Sağ kanattan Tolga ile gelişen atakta Gürer topla buluştu. Gürer’in ortasında müsait pozisyonda Şafak topa vuramadı. 1911 Çerkezköyspor’un gol için geldiği dakikalarda ev sahibi ekip kontra ataklar geliştirdi.

1911 İLK MAĞLUBİYETİNİ ALDI

Karşılaşmanın 78’inci dakikasında Vedat’ın aşırtma vuruşu üstten dışarı gitti. Bu pozisyondan bir dakika sonra orta alanda topla buluşan Gürer’in pası ile hareketlenen Şafak mutlak pozisyondan yararlanamadı. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol sesi çıkmayınca karşılaşmada ev sahibi ekip Çorlu Gençlerbirliğispor’un 1-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı.

Bu mağlubiyet ile birlikte şampiyonluk yarışında ağır yara alan 1911 Çerkezköyspor 19 puanda kalırken, Çorlu Gençlerbirliğispor ise bu galibiyet ile Puanını 22’ye yükselterek maç fazlasıyla lider oldu.

TARAFTARLAR ŞEHİDİNİ UNUTMADI

Maçın başından sonuna kadar tezahüratlarla takımlarını destekleyen Çerkezköylü taraftar grubu Azaplar Şanlıurfa’da şehit olan Emrah Çalkın’ı da unutmayarak ‘Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez’ sloganı attı.

Ahmet Kılavuz