Çerkezköy Belediyesi'nden 512 kişi sağlık hizmeti aldı

Çerkezköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Şevket Halimoğlu, Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü'nün 2014 yılı faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Halimoğlu, 11 ayda belediyeden

GÜNDEM 27.12.2014 16:37:00 0
Çerkezköy Belediyesi

512 KİŞİ BELEDİYE’DEN SAĞLIK HİZMETİ ALDI

Sağlık İşleri Müdürü Şevket Halimoğlu, enjeksiyon, pansuman, tansiyon, serum takma, kan şekeri ölçme gibi hizmetler kapsamında 11 ayda bin 512 kişinin Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü’nden yararlandığını söyledi. Halimoğlu, “Belediyemizin Evde Sağlık Hizmeti için sağlık hizmetleri müdürlüğü personelimiz tarafından 27 başvuru karşılığında adreslere 217 kez gidilmiştir. Ağustos ayında ise 166 çocuğumuz ücretsiz olarak sünnet ettirilmiştir. Engelli nakil araçlarımızla engelli vatandaşlarımıza hizmet verilirken, her gün engelli çocuklarımız okullarına servis hizmeti veriyoruz” dedi.

SU TAHLİLLERİ DÜZENLİ OLARAK YAPILMAKTA

Dünya Sağlık Örgütü normlarına uygun olarak dere, gölet, çöplük, çöp konteynerları, su birikintileri, açık alan sokak araları larva ve uçkun mücadelesi verdiklerini hatırlatan Halimoğlu, “Kimyasal ve bakteriyolojik su analiz laboratuarımızda su kuyuları, şehrin değişik noktalarından su numuneleri alınarak tahliyeleri yapılmaktadır. Uç noktalarda serbest klor 0.5 ppm olacak şekilde içme suyu otomatik olarak klorlanmaktadır. İçme ve kullanma suyumuzun kontrol izlenmesi için Tekirdağ Valiliği Halk Sağlığı Laboratuvarı’nda tarafımızdan su numuneleri alınarak tahlilleri yapılmaktadır. Tekirdağ Valiliği Halk Sağlığı Müdürlüğünce hazırlanan program dahilinde su numuneleri alınarak, İstanbul Umumi Hıfzısıhha Müdürlüğüne götürülerek analizleri yapılmıştır.” dedi.