Trakya Birlik'den Dünya Kooperatifçilik Günü kutlaması

Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Refet Sezen, "Ülkemiz tarımsal alanda kooperatifçilikte önemli mesafeler kat etmiştir"dedi.

GÜNDEM 26.12.2014 16:33:00 0
Trakya Birlik

Dünya Kooperatifçilik Günü nedeniyle Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Sezen yayımladığı mesajında Türkiye’nin tarımsal alanda kooperatifçilikte önemli mesafeler kat ettiğini belirtti. 

BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR SÖZÜNDEN YOLA ÇIKTIK 

Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Sezen, birliğin web sitesi aracılığı ile birlik ortaklarına ve tüm çiftçilere gönderdiği mesajında, “21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Gününü, Atatürk`ün `Kanaatim odur ki, muhakkak surette birleşmede kuvvet vardır. Kooperatif yapmak, maddi ve manevi kuvvetleri, zeka ve maharetleri birleştirmektir.` sözünden aldığımız güçle ve ülkemizdeki kooperatifçilik hareketine gönül vermiş üreticilerimizin bir ferdi olmanın verdiği gururla kutluyoruz. Birlik ruhunun kalesi ve demokratik işletme kuruluşu olan kooperatiflerimiz, birlikten kuvvet doğar sözünden yola çıkılarak 1863 yılında Memleket Sandıkları kurularak Türk üreticisi ile tanışmıştır.”dedi.

 

ÇİFTÇİLERİMİZİN İHTİYAÇLARI GİDERİLMEKTE

 

Başkan Rafet Sezen, açıklamasını şöyle tamamladı: “Tarımsal Kooperatifçilik hareketi ülkemizde bugün toplam nüfusun yaklaşık yüzde 25`lik bölümünün çalıştığı, gayrı safi milli hasılanın yüzde 10`un sağlandığı tarımsal alanda, kırsal kesimi ekonomik ve sosyal hayata entegre etme fikrinden doğmuştur. Özellikle tarımsal alanda kooperatifçilik hareketi olarak önemli mesafeler alan ülkemizde, kuruluş amacı ekonomik güç birliğine dayanan, ekonomik bir amacı gerçekleştirmek ve ortaklarının ihtiyacını karşılamak için kendi kendine yardım etme esasına göre kurulan ve çalışan kooperatiflerimizin verdiği eğitim ve sağladığı maddi olanaklar, çiftçilerimizin birçok sorununu gidermiş ve ürünlerinin değerlendirilmesini sağlamıştır. Bu misyonu üstlenen tarımsal amaçlı kooperatiflerin hedeflerine ulaşmasında, üretici açısından ortaya çıkan en önemli zorunluluk teşkilatlanmadır. Ülkemizde tarım kooperatifleri emsalleri olan Avrupa`daki kooperatifler gibi zaman zaman yaşanan olumsuzluklara rağmen ülke genelinde, yerel, bölgesel ve Merkez Birliği düzeyinde, demokratik kooperatifçiliğin ön gördüğü şekilde en hızlı örgütlenen çiftçi örgütleri olmuşlardır. Dünya Kooperatifçilik Günü`nü en iyidileklerimle kutlarken, hepinize saygı ve sevgilerimi sunar, sağlıklı ve bereketli günler dilerim” Haber Merkezi