Servisçiler öğrencilerin sağlığından endişeli

Kapaklı Sanayiciler İlkokulu'nun önüne akan kanalizasyon suları öğrencilerin özellikle okul giriş çıkışlarında sağlığını tehdit ederken, bu durumu ilgili tüm kurumlara defalarca aktardı

GÜNDEM 24.12.2014 17:37:00 0
Servisçiler öğrencilerin sağlığından endişeli

Kapaklı’da eğitim öğretim veren Sanayiciler İlkokulu önündeki manzara, öğrencilerin sağlığının nasıl hiçe sayıldığını gözler önüne serdi. Öğrencilerin taşımacılığını yapan servis sürücüleri, öğrencilerin sağlığı için tehdit oluşturan duruma yetkililerin kayıtsız kalmasına anlam veremediklerini ifade etti.

ÖĞRENCİLERİN SAĞLIĞI İÇİN TEHDİT OLUŞTURUYOR

Kapaklı’da yıllardır Sanayiciler İlkokulu öğrencilerinin taşımacılığını yaptıklarını ifade eden Okul Servisi sürücüleri Semih Çolak ve Ahmet Tataroğlu, “Okuldan geldiğini tahmin ettiğimiz atık sular, öğrencilerin giriş çıkış için kullandıkları kapının önünden yola akıtılıyor. Dayanılmaz bir kokunun meydana geldiği bu ortamın öğrencilerin sağlığı için de bir tehdit oluşturduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

ÇÖZÜM İÇİN HENÜZ HİÇBİR ŞEY YAPILMADI

Bu durumla ilgili olarak okul yönetimini uyardıklarını söyleyen Okul Servisi sürücüleri Semih Çolak ve Ahmet Tataroğlu, “Okul yönetimi, sorunun okuldan kaynaklanmadığını belirtti. Daha sonra defalarca Kapaklı Belediyesi’ne gittik. Hatta mahalle ziyaretleri kapsamında buraya gelen Kaymakamımıza dahi durumu ilettik. Fakat yinede hala bir netice alabilmiş değiliz. Bu sorun 2014-2015 eğitim-öğretim döneminin başından beri mevcuttur. Fakat hala sorunun çözümü için herhangi bir adım atılmış değil” açıklamalarında bulundu.

SORUNUN ÇÖZÜLMESİNİ BEKLİYORUZ

Sanayiciler İlkokulu yönetimi ise “Bizim okulumuzun atık suları, kanalizasyon şebekesine akıyor. Bu atık sular bize ait değil. Ayrıca konuyla ilgili bizim bir çalışma yapmamız da mümkün değil. Çünkü burası Kapaklı Belediyesi mülkiyetinde olan bir alan. Biz de herkes gibi sorunun çözülmesini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı. Veliler ise çocuklarının sağlığını tehdit eden bu durumun ne zaman çözüme kavuşacağını merak ediyor.

Haber / Ahmet KARDEŞ