MHP Kapaklı'da ilk kongresini yaptı

Yeni ilçe olan Kapaklı'da MHP ilk kongresini yaptı. Kongreye tek adayla gidilirken Yusuf Çetin, oy kullanan tüm delegelerin oyunu alarak ilçe başkanı oldu

GÜNDEM 21.12.2014 17:19:00 0
MHP Kapaklı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kapaklı İlçe Teşkilatı ilk kongresini dün 10.00-17.00 saatleri arasında Ali İhsan Mandalı Düğün Salonu’nda yoğun bir katılımla gerçekleştirdi. Tek liste ile gidilen kongrede seçime katılan tüm delegelerin oyunu alan Yusuf Çetin, Kapaklı İlçe Teşkilatı’nın ilk seçilmiş başkanı oldu.

KATILIM YOĞUN OLDU

MHP Kapaklı Teşkilatı’nın ilk ilçe kongresine MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, MHP İl Başkanı Enez Kaplan, MHP İl Genel Sekreteri Fatih Gerek, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, MHP Saray İlçe Başkanı Lütfü Mercan, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, 2014 MHP Kapaklı Belediye Başkan Adayı Dr. Özkan Yücel, MHP Kapaklı Belde Eski Başkanı Hayri Varol, MHP Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Ahmet Çetin ile çok sayıda partili katıldı.    

DİVAN OLUŞTURULDU

MHP Kapaklı İlçe Teşkilatı Kongresi Divan Heyeti’nin oluşturulması ile başladı. MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen’in Divan Başkanlığı’na seçildiği kongrede, Divan Üyeliklerine ise Dr. Özkan Yücel, Nejdet Ülkücü, Ahmet Duran Kecek, Abdullah Mayadağ, Fatih Gelek ve Nail Kaleli seçildi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin mesajının okunması ile devam eden kongrede, sırasıyla faaliyet raporu ve mali raporların ibra edilemsi ile devam etti. Faaliyet  ve maliyet raporu delegeler tarafından oy birliği ile kabul edildi.

TÜM ÜLKÜDAŞLARI YANIMIZDA GÖRMEYİ AMAÇLADIK

Raporların oylanmasının ardından siyasi konuşmaların yapılmasına geçildi. Kongrede ilk konuşmayı MHP İlçe Başkanı Yusuf Çetin gerçekleştirdi. Kapaklı’nın Türkiye’nin en hızlı göç alan şehirlerinden biri olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Yusuf Çetin, “Bu özelliği göz önüne alınarak, Kapkalı’mız Büyükşehir Yasası kapsamında ilçe oldu. Biz de MHP İlçe Başkanlığı görevine atandık. İlk olarak tüm ülküdaşları yanımızda görmeyi amaçladık ve bunu büyük ölçüde başardığımıza inanıyorum” dedi.      

MHP’Yİ İKTİDARA TAŞIYACAĞIZ

Tarihi bir gün yaşadıklarının altını çizen Yusuf Çetin, “Bugün ilk ilçe kongremizi yapıyoruz. Bugünün kaybedeni olmayacak. Kazanan MHP olacak” dedi. Kongrenin ardından çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayacaklarını ifade eden Yusuf Çetin, “2015 Genel seçimlerinde Kapaklı’yı hak ettiği yerlere getirecek, MHP’yi iktidara taşıyacağız. Bu kapsamda hedefleri bir olan tüm ülküdaşları MHP çatısı altında birleşmeye davet ediyorum. Tüm engelleri birer birer aşarak hedefe ulaşacağız. Ne Mutlu Türk’üm Diyene…” ifadelerini kullandı.

KAPAKLI’NIN İLK İLÇE KONGRESİNİ YAPIYORUZ

Kongrenin bir sonraki konuşmasını ise Milletvekili Bülent Belen gerçekleştirdi. Salonu dolduran partililere ‘Yiğit Bozkurtlar’ diye hitap eden Belen, “Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, ülkemizin girdiği karanlık yoldan çıkışı kapsamında bir fırsat olan 2015 seçimlerine daha güçlü yönetimlerle girmek için ülke genelinde ilçe ve il kongrelerini başlatarak seferberlik ilan etti. Bu seferberlik kapsamında da Kapaklı’nın ilk ilçe kongresini yapıyoruz” dedi.

DEVLET, PKK VE BEBEK KATİLİ ÖCALAN’IN ÖNÜNDE MAALESEF DİZ ÇÖKMÜŞTÜR

Konuşmasında Başbakan Davutoğlu’nun meclisteki grup konuşmasında sarf ettiği “Kimse Devletin önünde diz çökmeyecek, diz çökecek olan Devlettir” sözlerine vurgu yapan Belen, “Bu sözler, Türkiye’ye dayatılan dönüşümün geldiği noktayı özetlemektedir. Devletin diz çöktüğü doğrudur. AK Parti sayesinde Devlet, pkk ve bebek katili Öcalan’ın önünde maalesef diz çökmüştür” dedi. Türkiye’nin yolsuzluk yapılan ülkeler sıralamasında AK Parti iktidarı döneminde 45’inci sıradan 60’ıncı sıraya yükseldiğini ifade eden Belen, “Dünya verileri yolsuzluğun ülkemizde arttığını belgelemektedir” dedi.    

HAZİRAN SEÇİMLERİ BİR FIRSATTIR

Türkiye’nin geleceğinin karanlık olduğunu söyleyen Bülent Belen, “Bu karanlık gelecekten, Türkiye’yi kurtarmak için Haziran seçimleri bir fırsattır. Bu fırsatı iyi değerlendirmeliyiz. MHP’yi TBMM’de tek başına hükümeti kuracak parti konumuna getirmeliyiz” dedi. 2011 seçimlerinde MHP’nin Tekirdağ’dan 1 milletvekili çıkardığını anımsatan Belen, “İyi çalışırsak milletvekili sayımızı 2 yapabilmek çok basit bir hale geldi. Yerel seçimlerde aldığımız netice 2 hatta 3 milletvekilini Tekirdağ’dan Meclise sokabileceğimizi göstermektedir” diye konuştu.  

CHP’Lİ BELEDİYELER PERİŞAN VAZİYETTEDİR

CHP’nin son yerel seçimlerde Tekirdağ’da 12-0’lık bir zafere imza attığını anımsatan Belen, “CHP’nin başarısı ortadadır. CHP’li belediyeler perişan vaziyettedir. Belediyeler CHP’nin iş yapmayı sevmeyen kafası yüzünden insanımıza hizmet vermemektedir. Son yaptıkları imarlarla ilgili davalar açıldı. İmar uygulamaları mahkeme kararıyla iptal edildi” açıklamalarında bulundu.

TÜRKİYE’NİN DIŞ BORCU 401 MİLYAR DOLAR

Ülkenin ekonomisi hakkında da konuşan Belen, “Türkiye’nin ekonomisi güçlü değildir. Sosyal sigortalara tabi çalışan insan sayısı yaklaşık 5 milyondur. Asgari ücretle çalışan insan sayısı 2 milyon 700 bin kişidir. Yani sigortalı çalışanların yarısı asgari ücretle çalışıyor. Peki Türkiye’de açlık sınırı nedir. Bin 300 TL’dir. Demek ki açlık sınırı altında çalışan insan sayısı 2 milyon 700 bin kişidir. 57’nci Hükümet döneminde toplam borç stoğumuz 221.8 milyar dolardı. Bunun 130 milyar doları iç borç, 92 milyar doları da dış borçtu. Bugün AK Parti sözcüleri sık sık IMF’e olan borcu kapatmakla övünüyorlar. 57’nci Hükümet döneminde IMF’ye borcumuz 15 milyar dolardı. Bunun 10 milyar doları kullanılmamıştı. 10 milyar dolar 58’inci AK Parti Hükümeti kullandı. O dönem yaklaşık 8 milyar dolar da kendi borç aldı. Bu borcu kapattılar. Peki dış borç bitti mi? Televizyonlara çıkan ekonomistler bunu dillendiremiyorlar. Çünkü Silivri korkuları var. Türkiye’nin 31 Aralık 2013 itibari ile dış borcu 401 milyar dolardır. Devlet kurumlarının borcu 123 milyar dolar. İşte Türkiye’nin güçlü ekonomisi…” ifadelerini kullandı.

506 BİN KİŞİ KREDİ BORCUNU ÖDEYEMEMİŞ

Türk insanının borç batağında olduğunu kaydeden Belen, “Kredi kartlarındaki borç miktarı 100 milyar lirayı aşmış durumda. Tüketici kredilerindeki borç miktarı 400 milyar lirayı aşmış durumda. Bireysel kredi borcunu ödeyememiş kişi sayısı Eylül 2014 itibari ile 506 bin kişi ve bunların ödeyemedikleri kredi miktarı 2 milyar 276 milyon TL’dir. Kredi kartı borcunu ödeyemeyen kişi sayısı 793 bin kişi ve ödeyemedikleri miktar 5 milyar 132 milyon TL. Türkiye’nin ekonomisinin ne kadar güçlü olduğu bu örneklerle ortadadır” dedi.    

ÜLKEMİZİN BİR BÖLGESİ DEVLETİN KONTROLÜNDEN ÇIKTI

Belen, “Atatürk Orman Çiftliği’nde bir karanlık kaçak saray yapıldı. Bin odalı sarayda oturan muhterem yasalara göre kaçak bir yapıda oturmaktadır. Bu zat-ı muhterem Cumhurbaşkanlığı makamını işgal etmektedir” diye konuştu. Konuşmasında Çözüm Süreci politikasını da eleştiren Belen, “Bu süreç, ülkemizin bir bölgesini Devletin kontrolünden pkk terör örgütü ve Barzani denen eşkıyanın kontrolüne bırakmış durumdadır. Binlerce şehit vererek muhafaza ettiğimiz vatan toprakları maalesef Türkiye’nin kontrolünden çıktı” dedi.  

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU’NA YÜKLENDİ

Başbakan Davutoğlu’nun Devlet Bahçeli’yi kast ederek “Sivas’tan öteye gidemiyorlar” ifadelerini kullandığını anımsatan Belen, “Sivas’tan öteye gidemeyen varsa bunun müsebbibi AK Parti hükümetidir. Sen insanların can güvenliğini, seyahat özgürlüğünü sağlayamıyorsan kalkıp da kamu düzeni vardır diyemezsin. Söylediniz de ne oldu? Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Tunceli’ye giderek Atatürk heykeli önünde konuşmasını yaptı. Eğer senin cesaretin varsa sen Hakkari’ye git de pkk’nın terör örgütü olduğunu, Abdullah Öcalan’ın da bebek katili olduğunu söyle” diye konuştu.

İŞTE YENİ YÖNETİM

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Tek liste ile gidilen seçimlerde mevcut Başkan Yusuf Çetin, MHP Kapaklı İlçe Teşkilatı’nın ilk seçilmiş başkanı oldu. İşte Yusuf Çetin Başkanlığında oluşan yeni MHP Kapaklı İlçe Yönetimi: “Erden Ekkazan, Erol Çetin, Adnan Hasköy, Nesrin Küp, Çağlar Bütün, Hamza Sakarya, Sevim Boncuk, Kazım Doğaç, Nedret Biyik, Recep Çengelli, Feyzullah Yorulmaz, Nihat Kaygusuz, İsmet Yılmaz, Tayfun Dost, Hızır Altınöz, Nihat Özbirge, Faruk Arabacı ve Bünyamin Kurt.”

Haber / Ahmet KARDEŞ