Çerkezköy'de yeni jandarma karakolu yapılacak

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay başkanlığında yapılan toplantıda ilçenin yeni mahallelerinden Veliköy'de Jandarma Karakolu yapılması için çalışma başlatıldığı açıklandı

GÜNDEM 17.12.2014 18:32:00 0
Çerkezköy

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay başkanlığında ilçede yeni bir Jandarma Karakolu yapılması için bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Çerkezköy Belediye Bşakanı Vahap Akay, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rüştü Eryılmaz ve Çerkezköy Belediye Meclis üyeleri katıldı.

 

 

VELİKÖY’E KARAKOL YAPILACAK

Toplantının açılışını yapan Kaymakam Metin Kubilay, “Çerkezköyümüz önemli bir sanayi ve ticaret merkezi olmasından dolayı büyük bir göç almaktadır. Büyükşehir yasasının yürürlüğe girmesi ile Veliköy ve Kızılpınar beldeleri de mahalle statüsüne getirilerek Çerkezköy’e bağlandı. Büyük bir özveri ile çalıştıklarını bizzat müşahede ettiğim İlçe Jandarma Komutanlığı’nın fiziki şartlarının iyileştirilmesi için Veliköy’de yeni bir Jandarma Karakolu yapılması çalışmalarına başladık. İlçe Jandarma Komutanlığı’nın mesafe olarak Velköy ve Kızılpınar’dan uzak olmasından dolayı ve artan nüfusa cevap verebilmesi için yeni bir karakolun yapılması gereklidir.”dedi.

Kaymakam Metin Kubilay, karakol yapımı için Çerkezköy Belediyesi tarafından yer tahsisi çalışmalarının yapılabileceğini sözlerine ekledi.

KARAKOL YERİNİ DOLAŞTILAR

Can ve mal güvenliğinin çok önemli olduğunu vurgulayan Kaymakam Metin Kubilay sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu amaçla canla başla çalışan Jandarma ve Emniyet teşkilatlarımıza teşekkür ediyorum. Güvenliğimiz için gece gündüz çalışan bu kurumlarımızın daha iyi fiziki imkanlara kavuşması için elimizden geleni yapmalıyız. Yeni Karakol’un yapılması için yürüttükleri çalışmalarından dolayı Çerkezköy Belediyesine, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ a ve Belediye Meclis Üyeleri’ne teşekkür ediyorum.” dedi.

Kaymakam Metin Kubilay toplantının ardından beraberindeki Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve İlçe Jandarma Komutanı Rüştür Eryılmaz ve Belediye Meclis üyeleri ile birlikte Veliköy’de karakol yapılması planlanan alanda incelemelerde bulundu.