CAMİ ÖNÜNDE İHALE BİLMECESİ

Çerkezköy Belediyesi tarafından Ali Ertem döneminde Osmanlı Camii bahçesine yapılan ağaç kulübe Çerkezköy Müftülüğü Diyanet Vakfı tarafından 'Çay ocağı' olarak bin 800 TL ka

GÜNDEM 15.12.2014 17:52:00 0
CAMİ ÖNÜNDE İHALE BİLMECESİ

 

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in 1 milyon TL’lik makam aracının kamuoyunda konuşulduğu günlerde Çerkezköy’de ilginç bir ‘İhale’ yapıldığı ortaya çıktı! Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen ihaleyle Osmanlı Camii bahçesinde Çerkezköy Belediyesi tarafından yaptırılan ve bir süre Çerkezköy İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği irtibat bürosu olarak kullanılan kulübenin kiraya verilmek istendiği iddia edildi.

DİYANET VAKFI İHALE ETTİ

Çerkezköy Belediyesi tarafından, Ali Ertem’in başkanlığında, 2011 yılında çam ağacından yapılan külübe İlçe Müftülüğü bünyesinde faaliyet gösteren Diyanet Vakfı tarafından ‘Çay ocağı’ olarak ihale edildiği öğrenildi. Aylık bin 800 TL karşılığında ihaleye çıkarılan kulübenin akla, “Kimin malını kim ihale ediyor.” sorusunu getirdi. Belediye tarafından Çerkezköylüler’in parasıyla yapılan ancak hiçbir bedel ödemeden Diyanet Vakfı’nın bin 800 TL alarak bu yeri kiraya vermesi tepki çekti. Bu arada ihaleye girenler arasında bir din görevlisinin de yakınında bulunduğu iddia edilirken, ihalenin bu  nedenle iptal edildiği öne sürülüyor.

MARMARA HABER