Kapaklı cam şişeleri geri dönüşüme kazandıracak

Kapaklı Belediyesi cam şişeleri geri dönüşüme kazandırmak için 25 adet cam şişe kumbarası koydu

GÜNDEM 15.12.2014 16:02:00 0
Kapaklı cam şişeleri geri dönüşüme kazandıracak

Kapaklı Belediyesi daha öncede ambalaj atıklarını yerinde toplama projesi ile geri dönüşümünü sağlayarak milli gelire sahip çıkmıştı. Belediye şimdi de cam şişelerin geri dönüşüme kazandırılması için ilçenin belirli noktalarına 25 adet cam atık şişe kumbarası koydu.

25 ADET ATIK CAM ŞİŞE KUMBARASI KONULDU

Kapaklı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından kullanılmış cam ambalajların kaynağında evsel atıklardan ve diğer ambalaj atıklardan (metal, plastik, kâğıt-karton ve kompozit) ayrı toplanması ve değerlendirilmesi işlemlerinin kalıcı bir yerel yönetim uygulamasına dönüştürülmesi ve model bir toplama sisteminin oluşturulması amacıyla ilçenin belirli noktalarına 25 adet kumbara koyarak cam şişelerin geri dönüşüme kavuşmasını sağlıyor. Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Bu amaç doğrultusunda Kapaklı Belediyesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca lisanslı Cam Kırığı Hurda Nak. İnş. Gıda Turz. San. ve Tic. Ltd. Şti. ve ÇEVKO ile birlikte yürütülen ‘Cam Ambalaj Atıklarının Kaynağında Ayrı Toplanması Projesi’ kapsamında 25 adet cam atık kumbarası ilçemizin işlek noktalarına konulmuş olup, kısa süre içerisinde kumbara sayısı 50 adete tamamlanarak tüm mahallelerimizde halkımızın kullanımına sunulacaktır.”dedi.

ATIK CAM ŞİŞELER ÜLKE EKONOMİSİNE GERİ KAZANDIRILACAK

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, proje ile alakalı olarak yaptığı açıklamasında şunları kaydetti: “Cam atık şişe kumbaralarının çevre duyarlılığı ve geri dönüşüm açısından büyük bir işlev görmektedir. Kapaklı Belediyesi olarak bu konuda duyarlı olduğumuzu gösteriyoruz. Kumbara uygulamasındaki amacımız hem çevresel sorumluluğumuza önem vermek hem de cam şişe ve kavanozların belirli noktalarda toplanarak tekrar ekonomiye kazandırılmasını sağlamak. Halkımızın kullanmadıkları cam şişe ve  cam kavanozları çöp kutularına değil de bu kumbaralara atmalarını istiyor ve tavsiye ediyoruz.” 

Haber/Seyit SÜREN